ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τρίτης

prosopa-tis-tritis-2309778

Ενα όνειρο 60 χρόνων θα υλοποιήσει ο καλλιτέχνης Κρίστο (φωτ.), τυλίγοντας την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι με 25 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα υφάσματος. Εχει δημιουργήσει πολλά αντίστοιχα έργα μεγάλης κλίμακας, «ντύνοντας» μνημεία όπως το Ράιχσταγκ του Βερολίνου, έργο που έκανε μαζί με τη σύντροφό του στη ζωή και στην τέχνη Ζαν Κλοντ, η οποία απεβίωσε το 2009. Η εγκατάσταση θα διατηρηθεί έως τις 19 Απριλίου και θα συμπέσει με έκθεση στο Κέντρο Ζορζ Πομπιντού που ιχνηλατεί τα χρόνια του καλλιτεχνικού ζεύγους στο Παρίσι.

(…) Ο Μικ Τζάγκερ, ύστερα από την επέμβαση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε, ενημέρωσε τους θαυμαστές του ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα». Ο Κρις Τζάγκερ αποκάλυψε πως ο αδερφός του «θα μπορούσε να έχει πεθάνει» εάν οι γιατροί δεν είχαν ανακαλύψει την κατάστασή του σε μια εξέταση ρουτίνας και δεν είχαν προχωρήσει σε αντικατάσταση βαλβίδας.

(…) Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο φεστιβάλ SXSW, στο Οστιν του Tέξας, ο Ελληνας συνθέτης, περφόρμερ και πολυοργανίστας Τheodore, ως καλεσμένος στο φεστιβάλ αλλά και ως προσκεκλημένος του Μπομπ Μπόιλεν από το αμερικανικό ραδιόφωνο NPR. Ο Τheodore έκανε το ντεμπούτο του στο SXSW, ένα από τα μεγαλύτερα πολυθεματικά φεστιβάλ παγκοσμίως, πριν από έναν χρόνο. H φετινή εμφάνισή του θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου.