Πρόσωπα της Πέμπτης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε χθες ο σπουδαίος μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Χατζηδουλής (φωτ.), έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Η προσφορά του στη διάδοση, διάσωση και παρουσίαση του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού υπήρξε τεράστια. Δημοσίευσε βιβλία, όπως τα «Ρεμπέτικα και λαϊκά», «Βασίλης Τσιτσάνης: Η ζωή μου, το έργο μου» και «Αρχόντισσα. Το μυστικό μιας ζωής», μεταδίδοντας στις νεότερες γενιές τα μυστικά της τέχνης στην οποία αφιέρωσε τη ζωή και το έργο του.

(…) Το δίδυμο πίσω από το «Trainspotting» θα αναλάβει να γυρίσει μια ταινία για τη ζωή του μουσικού παραγωγού Αλαν Μαγκί. Ο σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ και ο συγγραφέας Ερβαϊν Ουέλς επικεντρώνονται στον διευθυντή της δισκογραφικής εταιρείας Creation Records, στον οποίο εν πολλοίς οφείλονται οι επιτυχίες των συγγροτημάτων Oasis, Primal Scream και My Bloody Valentine. Τα γυρίσματα για την ταινία «Creation Stories» («Ιστορίες δημιουργίας») θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα στο Λονδίνο.

(…) Σε αρχείο προσωπικών γραμμάτων μεταξύ της Δάφνης ντι Μοριέ και της στενής φίλης της Μορίν Μπέικερ-Μάντον βρέθηκαν δύο άγνωστα ποιήματα της συγγραφέως. Ο δημοπράτης Ρόντι Λόιντ εντόπισε τα ποιήματα πίσω από την κορνίζα μιας φωτογραφίας της Ντι Μοριέ. Λόγω του νεανικού ύφους τους, ο Λόιντ υπέθεσε πως γράφτηκαν όταν η συγγραφέας ήταν περίπου 20 χρόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή