Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική σειρά «10 σφαίρες» («10 Bullets») επιλέχθηκε από τη διεθνή τηλεοπτική αγορά των Καννών MIPTV-Canneseries για να παρουσιαστεί ως ένα από τα 12 καλύτερα πρότζεκτ προς ανάπτυξη σε αγοραστές, συμπαραγωγούς και τηλεοπτικά δίκτυα. Η σειρά, σε σκηνοθεσία Κώστα Γεραμπίνη (φωτ.), διαδραματίζεται στη σύγχρονη Ελλάδα με φόντο την ελληνική κοινωνία στα απομεινάρια της κρίσης. Ολα ξεκινούν από την ανακάλυψη ενός όπλου με 10 σφαίρες από δύο άστεγους, οι οποίοι αποφασίζουν να διεκδικήσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

(…) Στην τελετή απονομής των 10ων βραβείων Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το βραβείο καλύτερου μοντάζ απέσπασε ο Γιώργος Λαμπρινός για τη δουλειά του στο ντοκιμαντέρ «Obscuro Barroco», σε σκηνοθεσία της Ευαγγελίας Κρανιώτη. Το έργο εξερευνά έναν κόσμο που μεταμορφώνεται συνεχώς μέσω της αναζήτησης νέων ταυτοτήτων, με πρωταγωνίστρια την τρανσέξουαλ Λουάνα Μουνίζ. Ο Λαμπρινός έλαβε τον Φεβρουάριο το Σεζάρ καλύτερου μοντάζ για την ταινία «Μετά τον χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν.

(…) Εδωσε οριστική απάντηση η φετινή Ελληνίδα εκπρόσωπος της Εurovision, Κατερίνα Ντούσκα, στον μουσικό των Pink Floyd Ρότζερ Ουότερς, ο οποίος την κάλεσε να μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί φέτος στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Σε συνέντευξη στο Antinirus, η Ντούσκα μίλησε για την ενωτική δύναμη της μουσικής, προσθέτοντας ότι ως μουσικός δεν μπορεί να μιλήσει για τις πράξεις καμιάς κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή