Πρόσωπα της Πέμπτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώθηκε η τελική τετράδα των υποψηφίων για το ετήσιο εικαστικό Βραβείο Τέρνερ, που oφείλει την ονομασία του στον Βρετανό καλλιτέχνη Τζ. Μ. Τέρνερ. Η φετινή λίστα αποκαλύπτει προτίμηση στην πολιτικά φορτισμένη τέχνη, με ανήσυχους πολιτικά καλλιτέχνες όπως οι Οσκαρ Μουρίγιο (φωτ.), Λόρενς Αμπού Χάμνταν και Τάι Σανί. Τα έργα τους θα εκτεθούν στην γκαλερί Turner Contemporary από τις 28 Σεπτεμβρίου. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου.

(…) Χθες, έγιναν γνωστές και οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Τόνι σε όσους ξεχώρισαν στο Μπρόντγουεϊ. Με 14 υποψηφιότητες προηγείται το μιούζικαλ «Η Πόλη του Αδη» (Hadestown) της Αναΐς Μίτσελ, μια διασκευή του μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης με μουσικό θέμα τζαζ και μπλουζ. Ακολουθεί το έργο του Τζες Μπάτεργουορθ «Τhe Ferryman» με 9 υποψηφιότητες. Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε τελετή στις 9 Ιουνίου με παρουσιαστή τον Τζέιμς Κόρντεν.

(…) Την πρόταση για το μποϊκοτάζ του φετινού διαγωνισμού Eurovision καταδίκασαν οι Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Στίβεν Φράι και Σάρον Οσμπορν, μεταξύ άλλων. Σε ανοικτή επιστολή εξέφρασαν την άποψη πως το πολιτιστικό μποϊκοτάζ του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, «υπονομεύει το πνεύμα του διαγωνισμού», δηλαδή τη σύγκλιση εθνών, και το μετατρέπει «σε όπλο διχασμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή