Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

(…) Με 91,1 εκατ. δολ. το «Κουνέλι» του Τζεφ Κουνς (φωτ.) έσπασε το ρεκόρ του πιο ακριβού έργου εν ζωή καλλιτέχνη που δημοπρατήθηκε. Ο Κουνς διαδέχθηκε τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ, που διατηρούσε την πρώτη θέση από τον Νοέμβριο του 2018 με το «Πορτρέτο ενός καλλιτέχνη (Πισίνα με δύο φιγούρες)». Το αστραφτερό γλυπτό από ατσάλι του Κουνς, εμπνευσμένο από το φουσκωτό παιχνίδι ενός παιδιού, πωλήθηκε σε δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος Christie’s. Ο Ρόμπερτ Μνούτσιν, μεγάλος έμπορος έργων τέχνης και πατέρας του σημερινού υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, ήταν εκείνος που έκανε την τελευταία προσφορά.

(…) Επειτα από πολλές καθυστερήσεις, φαίνεται πως το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ του Γάλλου δημιουργού Λεός Καράξ βρήκε επιτέλους την ιδανική ηθοποιό που θα εμφανιστεί στο πλευρό του Ανταμ Ντράιβερ. Η Γαλλίδα Μαριόν Κοτιγιάρ θα ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο επερχόμενο «Annette». To έργο βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο στάδιο της προετοιμασίας και επρόκειτο να αποτελέσει το αγγλόφωνο ντεμπούτο του σκηνοθέτη.

(…) Με τη Γαλλίδα Ελίζ Ζαλαντό θα πορευθεί για ακόμη τρία χρόνια το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το ΥΠΠΟ ανανέωσε τη θητεία της γενικής διευθύντριας του φεστιβάλ έπειτα από σχετική εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου. Με απόφαση του Δ.Σ. ανανεώθηκε επίσης η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή Ορέστη Ανδρεαδάκη. Πρόκειται για έναν από τους λίγους πολιτιστικούς οργανισμούς που διοικείται αρμονικά και χωρίς εσωτερικές τριβές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή