Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Διεθνές Βραβείο Booker 2019 απονεμήθηκε στην Τζόχα αλ Χάρθι, (φωτ.) από το Ομάν, μία λογοτεχνική έκπληξη από την αραβική χερσόνησο. Το μυθιστόρημά της, γραμμένο στα αραβικά, πήρε τον τίτλο «Celestial Bodies» (Ουράνια Σώματα) στην αγγλική του μετάφραση από την Αμερικανίδα Μέριλιν Μπουθ. Η Τζόχα αλ Χάρθι είναι η πρώτη αραβόφωνη συγγραφέας που βραβεύεται με το Διεθνές Booker, θα μοιραστεί το έπαθλο των 50.000 στερλινών με τη μεταφράστριά της. Η υπόθεση του βιβλίου εκτυλίσσεται σε ένα χωριό του Ομάν και παρακολουθεί την ιστορία τριών γυναικών.

(…) Δεκάδες συγγραφείς, μεταξύ των οποίων ο Φίλιπ Πούλμαν και ο Τζον λε Καρέ (φωτ.), καλούν τους ψηφοφόρους του Ηνωμένου Βασιλείου να εκφράσουν τη στήριξή τους για την Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστηρίζοντας ότι το Brexit αποτυγχάνει ακόμα και ως απόπειρα μυθοπλασίας. «Είμαστε οι άνθρωποι που περνάμε τις ζωές μας κάνοντας πράγματα που δεν είναι αληθινά να φαίνονται πιστευτά και θεωρούμε ότι το Brexit δεν συνιστά ούτε καν μια καλή προσπάθεια», αναφέρουν σε επιστολή τους προς την εφημερίδα Guardian.

(…) «Πολύ ανησυχητικούς» χαρακτήρισε η Νάταλι Πόρτμαν (φωτ.) τους ισχυρισμούς του Moby ότι υπήρξαν εραστές για λίγες εβδομάδες. Στην αυτοβιογραφία του, ο 53χρονος μουσικός υποστηρίζει ότι η γνωστή ηθοποιός τον επισκέφθηκε στα παρασκήνια μιας συναυλίας του στο Τέξας. Τις επόμενες εβδομάδες «προσπάθησα να είμαι ο σύντροφος της Νάταλι, αλλά δεν τα κατάφερα», αναφέρει. Η Πόρτμαν έσπευσε να καταθέσει τη δική της εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο Moby την παρενοχλούσε όταν είχε μόλις κλείσει τα 18.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή