Πρόσωπα της Τρίτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυσάρεστη εξέλιξη είχε για τη συγγραφέα Ναόμι Γουλφ (φωτ.) μια ραδιοφωνική συνέντευξη στο BBC, αφού ο ιστορικός Μάθιου Σουίτ την ενημέρωσε ότι το επερχόμενο βιβλίο της περιέχει λανθασμένες πληροφορίες. Στο βιβλίο «Outrages: Sex, Censorship, and the Criminalization of Love», η Γουλφ υποστηρίζει ότι δεκάδες ομοφυλόφιλοι καταδικάστηκαν για σοδομισμό και εκτελέστηκαν στη Βικτωριανή Αγγλία. Εντούτοις, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο Σουίτ, ο όρος «θάνατος καταγράφηκε» στα δικαστικά έγγραφα της εποχής σήμαινε ότι η ποινή θανάτου είχε καταγραφεί, χωρίς όμως να εφαρμοστεί στην πράξη.

(…) Πέθανε ο δραστήριος αρχαιολόγος και ιδρυτής της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Γεώργιος Παπαθανασόπουλος σε ηλικία 95 ετών. Το σημαίνον στέλεχος της αρχαιολογικής υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού εργάστηκε σε ανασκαφές της Μεσσηνίας, όπως στο ανάκτορο του Νέστορος, της Σπάρτης, ενώ συνέβαλε στην προστασία των μνημείων της Καλαμάτας που είχαν πληγεί από τον σεισμό του 1986. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (1973).

(…) «Αντισυνταγματική» χαρακτηρίζει η Αμερικανική Ενωση Πολιτικών Ελευθεριών την απόφαση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της πολιτείας της Αριζόνας να προσθέσουν στη λίστα απαγορευμένων εκδόσεων ένα βιβλίο με θέμα την αντιμετώπιση των μαύρων ανδρών από το δικαστικό σύστημα. Ο συγγραφέας του βιβλίου, Πολ Μπάτλερ, δήλωσε στο CNN πως το αίτημα ενός κρατουμένου να παραγγείλει τον τίτλο είχε απορριφθεί με την αιτιολογία ότι συνιστά απειλή για «την ασφαλή λειτουργία των φυλακών». Το βιβλίο, με τίτλο «Chokehold: Policing Black Men», προσφέρει συμβουλές για την αποφυγή της σύλληψης, προτάσσοντας τις μη βίαιες τακτικές ακτιβιστών όπως η Ρόζα Παρκς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή