ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Παρασκευής

Πρόσωπα της Παρασκευής

Η αιφνίδια απώλεια του Νικολάου Χαρκιολάκη (φωτ.), ο οποίος συνέδραμε σημαντικά στις δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκάλεσε μεγάλη θλίψη. Εμπλεκόταν στον χώρο του πολιτισμού από το 1977, έχοντας διάφορους ρόλους, με σημαντικότερο εκείνον του προϊσταμένου του Τμήματος Μελετών Βυζαντινών Μνημείων. Είχε στο ενεργητικό του πλήθος δημοσιεύσεων, ενώ ήταν μέλος πολλών συμβουλίων και επιτροπών που σχετίζονταν με την προστασία των μνημείων, καθώς και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτιρίων και Μνημείων.

(…) Το Glastonbury Festival 2019, το οποίο θα διεξαχθεί στις 26-30 Ιουνίου, ανακοίνωσε τη λίστα των ερμηνευτών που θα βρεθούν στη σκηνή φέτος – ανάμεσά τους ο Λούις Καπάλντι, οι ράπερ Dave και Octavian αλλά και οι The Proclaimers. Από την άλλη, οι Killers, o Stormzy και οι Cure θα είναι επικεφαλής του φετινού φεστιβάλ, ενώ ως συνήθως θα υπάρχουν και άλλοι τραγουδιστές και περφόρμερ.

(…) Ως γνωστόν, ο Ράμπο σύντομα επιστρέφει και το πρώτο επίσημο τρέιλερ, που κυκλοφόρησε χθες, ήταν ό,τι πρέπει για να πάρουμε μια γεύση από την τελευταία(;) περιπέτεια του θρυλικού χαρακτήρα. Εκεί βλέπουμε τον Σιλβέστερ Σταλόνε, περίπου συνταξιούχο, όμως η γαλήνη δεν κρατάει πολύ, μιας και σύντομα ο ήρωας ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική για να τα βάλει με έναν… στρατό κακών.