ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τετάρτης

Πρόσωπα της Τετάρτης

O βετεράνος δημοσιογράφος και ένας από τους δημιουργούς της Propublica, ο Αμερικανός Πολ Στάιγκερ (φωτ.), έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα μιλήσει για το πώς ένα σύγχρονο μέσο μπορεί να παράγει ουσιαστική ενημέρωση, να είναι ανεξάρτητο και να απαντά στην απαξίωση της δημοσιογραφίας. Η διάλεξη του Στάιγκερ θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου στον οργανισμό iMEdD (Σταδίου 3Α) με ελεύθερη είσοδο, για την οποία απαιτείται προεγγραφή. 

(…) O Αντόνιο Μπαντέρας θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Μόναχο της Γερμανίας, που ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Ο Ισπανός ηθοποιός θα τιμηθεί για το σύνολο του έργου με το βραβείο CineMerit του φεστιβάλ. Πρόσφατα, ο Μπαντέρας τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για τον ρόλο του στην τελευταία ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Pain and Glory» και έγινε ο έκτος Ισπανός ηθοποιός που παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο. Ο προηγούμενος ήταν ο Χαβιέ Μπαρδέμ το 2010.

(…) Πολιτικά μηνύματα μέσω της γκαρνταρόμπας της φαίνεται πως στέλνει η Μελάνια Τραμπ. Τουλάχιστον έτσι ερμήνευσαν πολιτικοί αναλυτές την απόφαση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ να επιλέξει φόρεμα του οίκου μόδας Gucci που μπορεί να απεικονίζει λονδρέζικα στοιχεία (π.χ. τα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου), αλλά προέρχεται από εταιρεία που υποστηρίζει την επιλογή των γυναικών στην έκτρωση, την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ κάνει καμπάνια κατά των αμβλώσεων.