Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο σπουδαίος Ολλανδός ηθοποιός Ρούτγκερ Χάουερ (φωτ.), πιο γνωστός για τον ρόλο του στο κλασικό «Blade Runner» του Ρίντλεϊ Σκοτ. Με καριέρα σχεδόν πέντε δεκαετιών, ο Χάουερ έγινε γνωστός από τις ολλανδικές ταινίες του Πολ Βερχόφεν, ενώ παρέμεινε ενεργός μέχρι το τέλος. Φυσικά ο ρόλος που τον έχει σημαδέψει είναι εκείνος του «κακού» Ρόι Μπάτι από το «Blade Runner» και η ερμηνεία του στη συγκλονιστική σκηνή του φινάλε.

(…) Ανακοινώθηκαν επίσημα οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των νικητών στα φετινά βραβεία του MTV και αυτόματα ξεκίνησε η ψηφοφορία του κοινού. Η πλούσια λίστα των υποψηφιοτήτων περιλαμβάνει δεκάδες καλλιτέχνες με την Τέιλορ Σουίφτ και την Αριάνα Γκράντε να ξεχωρίζουν, αφού είναι προτεινόμενες για δέκα βραβεία η κάθε μία, μεταξύ των οποίων για το «Βίντεο της Χρονιάς», το «Τραγούδι της Χρονιάς» και το «Καλύτερο Pop Video».

(…) Η συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ με το βιβλίο της «The Testaments», το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη –οι αναγνώστες το περιμένουν τον Σεπτέμβριο– κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα υποψηφιοτήτων για το βραβείο Booker Prize 2019, της οποίας ο νικητής θα ανακοινωθεί τον προσεχή Οκτώβριο. Η ίδια έχει τιμηθεί και στο παρελθόν με το βραβείο Booker για το βιβλίο της «The Blind Assassin».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή