Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (28/8-7/9) θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά (φωτ.) «Ενήλικοι στο δωμάτιο», η οποία θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών. Τον Γ. Βαρουφάκη υποδύεται ο Χρήστος Λούλης. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

(…) Ο Ιρανός σκηνοθέτης Μοχάμαντ Ρασούλοφ, ο οποίος το 2017 κέρδισε στο Φεστιβάλ των Καννών το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία «Ενα κάποιο βλέμμα» με την ταινία «A Man Of Integrity», καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλάκιση κατηγορούμενος για «προπαγάνδα κατά της ισλαμικής κυβέρνησης». Η ανακοίνωση έγινε στο Hamburg Film Festival προχθές και αναφέρθηκε πως ο σκηνοθέτης δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα για τα επόμενα 2 χρόνια.

(…) Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που η Ούμα Θέρμαν υποδύθηκε την Μπέατριξ Κίντο στην ταινία «Kill Bill» vol.1 και  vol.2 σε σκηνοθεσία του Κουέντιν Ταραντίνο. Ο διάσημος σκηνοθέτης, παρότι επανειλημμένα είχε δηλώσει ότι εγκαταλείπει το σινεμά, ανακοίνωσε πως συζητάει με την αγαπημένη του ηθοποιό για την ενδεχόμενη δημιουργία ενός νέου «Kill Bill».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή