Πρόσωπα της Τρίτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυλαία έριξε το περασμένο Σαββατοκύριακο το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λοκάρνο, το οποίο παραδοσιακά θεωρείται προπύργιο των εναλλακτικών δημιουργών. Φετινός θριαμβευτής ήταν ο Πορτογάλος Πέδρο Κόστα (φωτ.), ο οποίος απέσπασε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη για το σκοτεινό δράμα του με τίτλο «Vitalina Varela». Η ταινία, η οποία πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της ομώνυμης πρωταγωνίστριας (την υποδύεται η ίδια), απέσπασε επίσης το βραβείο γυναικείας ερμηνείας, εντυπωσιάζοντας βαθιά την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ.

(…) Εχοντας οριστεί ήδη από το 2014 πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για τα Γυναικεία Θέματα από τα Ηνωμένα Εθνη, η Βρετανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια Εμα Γουάτσον κοινοποίησε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα από τη συζήτηση που είχε με τον βραβευμένο με Νομπέλ γυναικολόγο Dr Denis Mukwege σχετικά με τη βία που υφίστανται οι γυναίκες ανά τον κόσμο. «Ποιος χρειάζεται δύο λεπτά ελπίδας σήμερα; Μάλλον όλοι μας», έγραψε η ηθοποιός, καταλήγοντας: «#Spoiler, ο Dr Denis Mukwege είναι ο ήρωάς μου».

(…) Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τη Marvel εξαιτίας της υποστήριξης που δείχνει η εταιρεία στον Ντόναλντ Τραμπ. Οπως έγραψε χθες ο «Γκάρντιαν», ο κομίστας Αρτ Σπίγκελμαν, διεθνώς αναγνωρισμένος από το κόμικ «Maus», απέσυρε το εισαγωγικό του σημείωμα από τη μεγάλη έκδοση της Marvel «The Golden Age 1939-1949» διότι η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί να παραμείνει «α-πολιτική». Ο Σπίγκελμαν ασκούσε κριτική στον Τραμπ γράφοντας ότι ο εχθρός του Κάπτεν Αμέρικα, ο «Red Skull», παραμένει ζωντανός και ένας «Orange Skull» κυνηγάει την Αμερική. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή