Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου (ώρα 20.00) στο βιβλιοπωλείο Public Συντάγματος, ο Εντουάρ Λουί (φωτ.) θα συναντήσει το ελληνικό κοινό σε μια βραδιά οργανωμένη από τις εκδόσεις Αντίποδες, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τα Public. Μαζί του συνομιλούν ο Δημήτρης Παπανικολάου (αναπλ. καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Οξφόρδη) και ο Κωστής Καρπόζηλος (ιστορικός, διευθυντής των ΑΣΚΤ). Ο 27χρονος Γάλλος συγγραφέας έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, και στα ελληνικά τα βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αντίποδες – «Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ» (μτφρ. Μιχάλης Αρβανίτης) και «Ιστορία της βίας» (μτφρ. Στέλλα Ζουμπουλάκη).

(…) Τροχαίο δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή μόλις στα 41 του είχε ο Αμερικανός τραγουδοποιός Λεσόν Ντάνιελς (φωτ.), γνωστός για τις μεγάλες επιτυχίες που χάρισε σε σταρ όπως η Μπιγιόνσε, η Γουίτνεϊ Χιούστον και η Lady Gaga. Βραβευμένος με Grammy και πολύ αγαπητός στη μουσική βιομηχανία, ο Ντάνιελς έχει γράψει μεταξύ άλλων το χιτ των Destiny’s Child «Say My Name» και το πολύ επιτυχημένο ντουέτο των Lady Gaga και Μπιγιόνσε «Telephone».

(…) Πολύ ισχυρός συναγωνισμός υπήρχε φέτος γύρω από το ισπανικό χρίσμα για τα Οσκαρ, όμως –έστω στο νήμα– επικράτησε το φαβορί Πέδρο Αλμοδόβαρ (φωτ.). Ο σπουδαίος κινηματογραφιστής θα διαγωνιστεί για το χρυσό αγαλματάκι με το αυτοβιογραφικό «Pain and Glory», αφήνοντας πίσω το πολεμικό «While at War» του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή