Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα μεγάλα και καθιερωμένα μουσικά γεγονότα στον χώρο της κλασικής μουσικής στην Ευρώπη είναι το Φεστιβάλ Τζόρτζε Ενέσκου, που πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια στο Βουκουρέστι (από το 1958), στον περίφημο συναυλιακό χώρο του Ατενέουμ – από τα κτίρια-εμβλήματα της πόλης. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί ήδη κορυφαία ονόματα της διεθνούς σκηνής, όπως ο Μεξικανός τενόρος Ρολάντο Βιγιασόν (φωτ.), ο Ιάπωνας πιανίστας και συνθέτης Nobuyuki Tsujii, ο Γερμανός αρχιμουσικός Μίκαελ Ζάντερλινγκ κ.ά.

(…) Η μεγαλύτερη έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Γερμανού εξπρεσιονιστή ζωγράφου Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ (φωτ.) θα γίνει αυτό το φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη, παραγωγή του Μουσείου Neue Galerie, που εξειδικεύεται στην τέχνη της Κεντρικής Ευρώπης των πρώτων δεκαετιών του εικοστού αιώνα. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 3 Οκτωβρίου και καλύπτει σε βάθος την περίοδο 1907-1937 και όλους τους σταθμούς της ζωής του Κίρχνερ: Δρέσδη, Βερολίνο και Νταβός.

(…) «Πολύ καλή επιλογή» χαρακτήρισε αυτή του Ρόμπερτ Πάτινσον για τον ρόλο του Μπάτμαν ο Κρίστιαν Μπέιλ (φωτ.). Ο τελευταίος, που είχε τη… δουλειά στην αξέχαστη τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν, θεωρεί τον νεαρότερο συνάδελφό του κατάλληλο για τον ρόλο στην επερχόμενη νέα εκδοχή του σκοτεινού ιππότη. Τη σκηνοθεσία της ταινίας θα έχει ο Ματ Ριβς («Ο πλανήτης των πιθήκων»).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή