ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Πέμπτης

Πρόσωπα της Πέμπτης

Eνας καλλιτεχνικός διάλογος ζωγραφικής και μουσικής, με έργα της Τσέχας ζωγράφου Inez Mavro και της Ελληνίδας μουσικού και συνθέτριας Σοφίας Μαυρογενίδου (φωτ.), θα πραγματοποιηθεί στο Masaryk Univerzita (Πανεπιστήμιο του Μάσαρικ) στο Μπρνο στις 4 Οκτωβρίου. Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικές χώρες και κουλτούρες ενώνονται αποδεικνύοντας ότι η τέχνη έχει μόνο μία γλώσσα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας και του Πανεπιστημίου του Masaryk και με συμμετοχή της τσεχικής δημόσιας τηλεόρασης.

(…) «Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε πως ο αγαπημένος μας Ρόμπερτ έφυγε την Κυριακή το βράδυ. Πέθανε ήρεμα στο κρεβάτι του σπιτιού του. (…) Ας γεμίσει τραγούδια ο αέρας», έγραψε σε μια λιτή ανακοίνωση η οικογένεια του Ρόμπερτ Χάντερ, του στιχουργού των Grateful Dead, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Ο Χάντερ έγραψε τα περισσότερα τραγούδια του γκρουπ, μεταξύ των οποίων και τη μεγάλη επιτυχία «Touch of Gray», συνεργάστηκε όμως και με τον Μπομπ Ντίλαν.

(…) Με το αρχικό καστ της πρώτης θρυλικής ταινίας θα επιστρέψει το «Jurassic Park», όπως ανακοίνωσε η Universal Pictures. Οι ηθοποιοί Σαμ Νιλ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ και Λόρα Ντερν θα ενσαρκώσουν και πάλι τους ατρόμητους επιστήμονες.