Πρόσωπα της Τρίτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας» έριξαν αυλαία, με το βραβείο Α΄ καλύτερης ταινίας να πηγαίνει στην «Απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» του Βασίλη Kεκάτου (φωτ.). Ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε «την επιτροπή, το φεστιβάλ, τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς του», και εξομολογήθηκε πως «με τα χρήματα του περυσινού Β΄ βραβείου στις Νύχτες Πρεμιέρας μπήκαν τα πρώτα λεφτά της φετινής ταινίας». Ο Βασίλης Δογάνης για το «Μελτέμι» ήταν η επιλογή της κριτικής επιτροπής των βραβείων πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών και ηθοποιών.

(…) Ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Οι ζωές των άλλων», θα βρεθεί στην Αθήνα για την επίσημη πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας «Μη χαμηλώνεις το βλέμμα». O Γερμανός σκηνοθέτης Florian Henckel von Donnersmarck («Οι ζωές των άλλων», «O τουρίστας») σκηνοθετεί και πάλι τον Κοχ σε μια ιστορία που έχει ως αφετηρία τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να αφηγηθεί γεγονότα εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο του Γερμανού καλλιτέχνη Γκέρχαρντ Ρίχτερ.

(…) Στη Νότια Κορέα βρέθηκε η Μαρία Φαραντούρη συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την ειρήνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας στις 19 και 22 Σεπτεμβρίου, στις πόλεις Goyang και Uijeongbu κοντά στη Σεούλ. Εδωσε δύο συναυλίες, στις οποίες οι Νοτιοκορεάτες τής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή