Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η έρευνα στο ναυάγιο των Αντικυθήρων για το έτος 2019, υπό τη διεύθυνση της προϊσταμένης της ΕΦΑ Ευβοίας Αγγελικής Σίμωσι (φωτ.), μετά την κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση του ΚΑΣ. Αλλάζει, ωστόσο, ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας και ορίζεται ο Γεώργιος Κουτσουφλάκης, προϊστάμενος του Τμήματος ΕΑΧΜΕ της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, σε αντικατάσταση του Θεοτόκη Θεοδούλου, προϊσταμένου του γραφείου Κρήτης της εφορείας.

(…) Μία εβδομάδα μετά την αποχώρησή του από την παραγωγή «Μακμπέθ» της Μητροπολιτικής Οπερας της Νέας Υόρκης, εν μέσω των κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση από πολλές γυναίκες, ο Πλάθιντο Ντομίνγκο ανακοίνωσε προχθές ότι παραιτείται από τη θέση του γενικού διευθυντή της όπερας του Λος Αντζελες, την οποία κατείχε από το 2003. «Πήρα την απόφαση με βαριά καρδιά», δήλωσε, «καθώς οι πρόσφατες κατηγορίες εναντίον μου δημιούργησαν κλίμα αρνητικό για την ικανότητά μου να υπηρετώ αυτόν τον οργανισμό, τον οποίο τόσο αγαπώ».

(…) Ενα πλήρες αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου αναρχικού του γιουγκοσλαβικού σινεμά Ντούσαν Μακαβέγεφ διοργανώνει το επετειακό 60ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (31 Οκτωβρίου-10 Νοεμβρίου). Ο σκηνοθέτης αγαπήθηκε στην Ελλάδα μέσα από τη συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι στο ξεχωριστό «Sweet Movie». Η τολμηρή θεματική και η πρωτοποριακή κινηματογράφηση και των οκτώ μεγάλου μήκους ταινιών του τον έκανε διάσημο στους κινηματογραφικούς κύκλους ολόκληρου του κόσμου, αλλά τον μετέτρεψε σε persona non grata στην πατρίδα του. Ο Μακαβέγεφ έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2019.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή