Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστροφή στην ομαλότητα; Ποιος δεν θα το ήθελε… Ιδιαίτερα βεβαίως οι άνθρωποι του ελληνικού κινηματογράφου, που εδώ και καιρό παρακολουθούσαν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου να περνάει από σαράντα κύματα. Χθες, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε το νέο Δ.Σ. του ΕΚΚ μαζί με μια σειρά από ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν συνολικά και ουσιαστικά τα ζητήματα που κατά γενική ομολογία πλήττουν τον χώρο του κινηματογράφου. Οσον αφορά τα πρόσωπα, πρόεδρος ορίζεται ο Πάνος Λουκάκος (φωτ.) και μέλη η Χριστίνα Μανωλοπούλου, η Κάλλια Παπαδάκη, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η Ελένη Πετρά, ο Κώστας Φέρρης  και ο Κωνσταντής Φραγκόπουλος. H απόδοση στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου του εκπαιδευτικού, αναπτυξιακού, δημιουργικού ρόλου που του αναλογεί, παραμένει ο βασικός στόχος.

(…) O Μπομπ Ιγκερ, της Γουόλτ Ντίσνεϊ και οι ισχυροί άνδρες του Netflix, ο ελληνικής καταγωγής Τεντ Σαράντος και ο Ριντ Χάστινγκς, βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες του Χόλιγουντ για το 2019. Το αφεντικό της Ντίσνεϊ, Μπομπ Ιγκερ κατέχει την πρώτη θέση απολύτως δικαιολογημένα, καθώς επί των ημερών του το κεφάλαιο της χολιγουντιανής εταιρείας έχει φτάσει σε ασύλληπτα ύψη. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την πρώτη γυναικεία παρουσία, τη Σάρι Ρεντστόουν, πρόεδρο της Viacom CBS, ενώ ο επίσης ελληνικής καταγωγής Tζιμ Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Paramount, βρίσκεται στην 26η θέση.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή