Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν οφθαλμοφανές και έγινε πράξη. Ο λόγος για τη μεταφορά του «Πολέμου των άστρων» του Τζορτζ Λούκας στο παραδοσιακό ιαπωνικό θέατρο καμπούκι. Τα φωτόσπαθα θα αντικατασταθούν από σπαθιά σαμουράι και στην παράσταση στο Τόκιο θα πρωταγωνιστεί ο Ικικάουα Εμπίζο (φωτ.), ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς του καμπούκι, ως ο γιος του Χαν Σόλο, Κάιλο Ρεν. Η παράσταση διοργανώνεται λίγο καιρό πριν από την κυκλοφορία της τελευταίας ταινίας της saga με τίτλο «The Rise of Skywalker».

(…) Με το βραβείο «David Cohen» για τη συνολική προσφορά της στη λογοτεχνία τιμήθηκε η Ιρλανδή συγγραφέας Εντνα Ο’ Μπράιεν, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 40.000 λιρών. Το βραβείο θεωρείται πρόδρομος του Νομπέλ και, σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, η Ο’ Μπράιεν κατάφερε «να κινήσει βουνά, πολιτικά και λυρικά, μέσα από τη γραφή της».

(…) Ο βραβευμένος οκτώ φορές με Χρυσή Σφαίρα και υποψήφιος τουλάχιστον ακόμη 15 φορές, γνωστός ηθοποιός Τομ Χανκς θα τιμηθεί με το βραβείο Σεσίλ B. Ντεμίλ στην 77η διοργάνωση των βραβείων τον Ιανουάριο του 2020. «Για περισσότερο από τρεις δεκαετίες έχει αιχμαλωτίσει το κοινό με τους χαρακτήρες που υποδύεται, τους οποίους θαυμάζουμε και αγαπάμε», αναφέρεται στο σκεπτικό της επιτροπής για τον ηθοποιό που έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή