Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας ακολουθούν οι Massive Attack, με τον τραγουδιστή τους Ρόμπερτ ντελ Νάγια (φωτ.) να ανακοινώνει τη συνεργασία τους με το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ για την εκπόνηση μιας έρευνας σχετικά με το σημάδι της μόλυνσης που αφήνει πίσω της μια μουσική περιοδεία. Μετακινήσεις, παραγωγή, φιλοξενία, προσέλευση κοινού κ.ο.κ. πρόκειται να μπουν στο επίκεντρο της μελέτης.

(…) Μπορεί ο «Ιρλανδός» να έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και να πηγαίνει γραμμή για τα Οσκαρ, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Μάρτιν Σκορσέζε ησυχάζει. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης έχει βρει ήδη το επόμενο πρότζεκτ του, το οποίο θα είναι ντοκιμαντέρ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε το υπέροχο «Rolling Thunder Revue». Θέμα της καινούργιας ταινίας θα είναι η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης κατά τη δεκαετία του 1970.

(…) Πρωτοπόρος ακαδημαϊκός των φεμινιστικών σπουδών και συγγραφέας, η Μέριλιν Γιάλομ έφυγε από τη ζωή πρόσφατα σε ηλικία 87 ετών. Υπήρξε φυσιογνωμία των αμερικανικών γραμμάτων με αναγνώριση στους πανεπιστημιακούς κύκλους, η οποία με το έργο της έριξε φως σε πεδία κοινωνικής ιστορίας μέχρι πρότινος σκοτεινά. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την κουλτούρα των γαλλικών σαλονιών του 18ου αιώνα, περίοδο κατάτην οποία οι γυναίκες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της διανόησης, αλλά και τη Γαλλική Επανάσταση. Υπήρξε σύζυγος του ψυχίατρου και συγγραφέα Ιρβιν Γιάλομ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή