Πρόσωπα της Τρίτης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο θρίαμβο του Netflix προαναγγέλλουν οι υποψηφιότητες των φετινών Χρυσών Σφαιρών, οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες, φέρνοντας 17 φορές τη διαδικτυακή πλατφόρμα υποψήφια για τα λαμπερά κινηματογραφικά βραβεία. Η «Ιστορία γάμου» του Νόα Μπάουμπαχ συνοδεύεται στην κατηγορία του καλύτερου δράματος από τον «Ιρλανδό» του Σκορσέζε και το «Οι δύο Πάπες» –επίσης του Netflix– ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν ο «Τζόκερ» και το «1917» του Σαμ Μέντες.

(…) Στην πιο αδύναμη κατηγορία, της καλύτερης κωμωδίας/μιούζικαλ, ξεχωρίζει κυρίως το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο να είναι μεγάλο φαβορί και για την αντίστοιχη ανδρική ερμηνεία. Στις γυναίκες, μεγαλύτερες ελπίδες για τη Χρυσή Σφαίρα έχουν μάλλον η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Σίρσα Ρόναν («Μικρές κυρίες»).

(…) Οσο για την κατηγορία της σκηνοθεσίας, όπου αναμένεται μεγάλη μάχη και στα Οσκαρ, οι υποψηφιότητες των Σφαιρών μοιράζονται μεταξύ Μπονγκ Τζουν Χο («Παράσιτα»), Σαμ Μέντες («1917»), Τοντ Φίλιπς («Τζόκερ»), Μάρτιν Σκορσέζε («Ιρλανδός», φωτ.) και Κουέντιν Ταραντίνο («Κάποτε στο Χόλιγουντ»). Στην τηλεόραση τώρα, επικρατούν σε γενικές γραμμές οι σειρές του Netflix, με τρανταχτή εξαίρεση το πολυσυζητημένο «Τσερνόμπιλ», το οποίο συγκεντρώνει σχεδόν κάθε πιθανή υποψηφιότητα στην κατηγορία της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή