ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τρίτης

Πρόσωπα της Τρίτης

Νέα πρόεδρος στο Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τοποθετείται η νομικός Βένια Παπαθανασοπούλου (φωτ.) σε αντικατάσταση του Βασίλη Καραμητσάνη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στο ΥΠΠΟ από τις 9 Δεκεμβρίου, για προσωπικούς λόγους. Η κυρία Παπαθανασοπούλου ήταν μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Απρίλιος 2006-Οκτώβριος 2009) και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς» (Μάρτιος 2016-έως σήμερα), στην οποία παρέχει pro bono νομικές υπηρεσίες από το 2010.

(…) Εφυγε το περασμένο Σάββατο από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, η Αννα Καρίνα, ηθοποιός-σύμβολο της γαλλικής νουβέλ βαγκ, η οποία συνέχισε να κάνει ταινίες μέχρι και το 2008. Παντρεμένη για ένα διάστημα με τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ, η Καρίνα πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του Γάλλου δεξιοτέχνη, όπως «Τρελός Πιερό», «Ζούσε τη ζωή της», «Η κυρία θέλει έρωτα», «Alphaville» κ.ά. Η ασύγκριτη ομορφιά αλλά και η χάρη της στα συγκεκριμένα φιλμ την κατέστησαν σχεδόν θρυλική στη συνείδηση των σινεφίλ.

(…) Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Γκλαστονμπέρι, μετά την Αντέλ το 2016, θα γίνει η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία ανακοίνωσε η ίδια τα χαρμόσυνα νέα στους θαυμαστές της μέσω σόσιαλ μίντια. Η Αμερικανίδα ποπ καλλιτέχνις θα εμφανιστεί στη σκηνή του σπουδαίου βρετανικού μουσικού φεστιβάλ την Κυριακή 28 Ιουνίου, κλείνοντας ουσιαστικά τις εκδηλώσεις.