Πρόσωπα της Τρίτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε το Σαββατοκύριακο από τη ζωή, στα 73 της χρόνια, η Σου Λάιον (φωτ.), η ηθοποιός που υποδύθηκε τη θρυλική Λολίτα στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, διά χειρός Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Οπως είχε δηλώσει ο σπουδαίος σκηνοθέτης, είχε επιλέξει τη 14χρονη τότε Λάιον ανάμεσα σε περισσότερες από 800 υποψήφιες, ως «το τέλειο νυμφίδιο». Παρ’ όλα αυτά, η καριέρα της δεν ακολούθησε ανάλογη πορεία. Συμμετείχε σε κάποιες ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του 1970, και στη συνέχεια η κινηματογραφική πορεία της διακόπηκε.

Ανακοινώθηκε χθες η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ορίζονται από το υπουργείο Πολιτισμού (έξι) –ανάμεσά τους ο Φώτης Παπαθανασίου του Ιδρύματος Θεοχαράκη–, το υπουργείο Οικονομικών (δύο) και τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής» (τρία).

Πέθανε χθες, στα 75 του χρόνια, ο μουσικός και κωμικός συνθέτης Νιλ Αϊνς, γνωστός και ως «ο έβδομος Python», λόγω της στενής συνεργασίας του με την ομάδα των Monty Python. Ο Αϊνς είχε γράψει αρκετά κωμικά τραγούδια για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ εμφανίστηκε στις ταινίες «Monty Python and the Holy Grail» και «Monty Python and the Life of Brian».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή