Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Φωτεινή Βελεσιώτου

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Φωτεινή Βελεσιώτου

3' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

09.00 – 11.00

Συνήθως ξυπνάω πριν από τις 09.00. Απολαμβάνω το καφεδάκι μου ακούγοντας μουσική και οργανώνω τη μέρα μου. Τρώω καλό πρωινό και ξεκινάω. Μ’ αρέσει πολύ να χάνομαι στα δρομάκια της πλατείας Αβησσυνίας, ψάχνοντας παλιά αντικείμενα, βινύλια και υλικά για τις κατασκευές μου, μου αρέσει να κατασκευάζω ιδιαίτερα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα χρησιμοποιώντας τη φαντασία μου. Μια φορά τη βδομάδα πάω στη λαϊκή της γειτονιάς μου, για να αγοράσω φρέσκα λαχανικά από παραγωγούς. Λατρεύω την καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο, που με κρατάει ζωντανή και ενεργή. Ετσι, γεύομαι τον παλμό της πόλης που ζω. Η Αθήνα είναι η αλήθεια μια πόλη χαοτική, παράλληλα όμως τόσο ενδιαφέρουσα να τη ζεις κάθε μέρα. Εχεις τόσες επιλογές που δεν μπορείς να βαρεθείς ποτέ.

11.00 – 13.00

Επικοινωνώ με δικούς μου ανθρώπους και επειδή είμαι λάτρης του καλού φαγητού, μαγειρεύω με επιμέλεια και αγάπη. Μαγειρεύω, ακολουθώντας τις συνταγές της μητέρας μου γεμιστά, μουσακά, παστίτσιο, γιουβαρλάκια, γαριδόσουπα, μυδοπίλαφο, πλιγούρι με δυόσμο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Οταν βρίσκω καλά ψάρια, τα τηγανίζω ή τα ψήνω και γίνονται υπέροχα. Επίσης μ’ αρέσει πολύ να κατασκευάζω μικρά αντικείμενα. Χρησιμοποιώ υλικά που βρίσκω στη θάλασσα, στα ποτάμια και με αυτά φτιάχνω μόμπιλ, φωτιστικά και διακοσμητικά. Φτιάχνω μπεγλεράκια και αναπτήρες και τα χαρίζω σε αγαπημένους μου ανθρώπους. Ολα αυτά τα φτιάχνω ακούγοντας είτε ραδιόφωνο είτε δίσκους. Η μουσική είναι πηγή ενέργειας για εμένα. Μου είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να ασχολούμαι με τα λουλούδια που έχω στο μπαλκόνι μου, ένας μικρός κήπος ανθίζει εκεί έξω, δίπλα μου, που τον φροντίζω με αγάπη και στοργή σε καθημερινή βάση.

13.00 – 14.00

Ωρα για απόλαυση. Ενα τσιπουράκι είναι ωραίο, όταν φτιάχνεται από βιολογικά σταφύλια, απ’ τον γιο μου. Το φαγητό μου στη συνέχεια το συνοδεύω με λευκό κρασάκι. Πριν κοιμηθώ μ’ αρέσει να ακούω χαλαρή μουσική, όπως Χατζιδάκι και κλασική μουσική.

14.00 – 17.00

Ξεκουράζομαι το μεσημέρι, όταν μου δίνεται αυτή η πολυτέλεια. Θεωρώ ότι μου είναι απαραίτητο για να συνεχίσω τη μέρα μου ευχάριστα.

17.00 – 19.00

Απογευματινός καφές. Πάντα καλοδεχούμενος, αν και προσπαθώ να τον αποφεύγω, όσο μπορώ. Συνήθως γράφω σε τετράδιο, τις στιγμές της προηγούμενης μέρας. Ενα ημερολόγιο καθημερινότητας που όμως μου αρέσει να διαβάζω έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα ξανά. Είναι επίσης η ώρα που μου αρέσει να διαβάζω, να μπαίνω στο Διαδίκτυο και να ακούω τραγούδια – προτάσεις μουσικών και στιχουργών. Επιλέγω με πολλή προσοχή τραγούδια που με εκφράζουν και με συγκινούν. Λαμβάνω συχνά προτάσεις δημιουργών, τραγούδια που ακούω με προσοχή ώστε να διαλέξω κάποιο για να το εντάξω στο ρεπερτόριό μου. Χαίρομαι γιατί διαπιστώνω ότι ακόμα γράφονται καλά τραγούδια.

19.00 – 21.00

Αυτή την ώρα σκέφτομαι πράγματα για τη δουλειά μου. Επικοινωνώ με τους συνεργάτες μου, επιλέγω τραγούδια για τα προγράμματά μου. Ψάχνω να βρω τραγούδια της δεκαετίας του ’60 και του ’70 που θα ήθελα πολύ να εντάξω στο πρόγραμμά μου. Μου παίρνει χρόνο αυτή η διαδικασία, γιατί έχουν γραφτεί αριστουργήματα εκείνη την εποχή. Ετσι είναι δύσκολο να κατασταλάξω ποια τραγούδια θα επιλέξω. Θέλω να είναι φροντισμένο το πρόγραμμα στις εμφανίσεις μου και να εμπεριέχει τραγούδια που εκφράζουν εμένα και τους ακροατές μου.

21.00 – 23.00

Μιλάω με τα παιδιά μου, με φίλους, διαβάζω. Παρακολουθώ τα δρώμενα της πόλης και επιλέγω παραστάσεις που με ενδιαφέρουν στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στις μουσικές σκηνές. Το σπίτι μου όμως είναι το ησυχαστήριό μου ή ο χώρος συνάντησης. Πίνουμε το ποτάκι μας συζητώντας. Μου αρέσει πολύ να συνυπάρχω με αγαπημένους μου ανθρώπους, κάνοντας αυθεντικές κουβέντες από καρδιάς. Οταν είμαι στο σπίτι, κοιμάμαι νωρίς. Οταν βγαίνω όμως, πάει αργά το θέμα. Γενικά κοιμάμαι λίγο. Μου φτάνει λίγος, αλλά καλός ύπνος και ξυπνάω με καλή διάθεση, έστω κι αν κοιμηθώ αργά…

Η Φωτεινή Βελεσιώτου εμφανίζεται κάθε Παρασκευή στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Στην πρώτη συνάντηση της χρονιάς, την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, η Μαρία Παπαγεωργίου θα βρεθεί μαζί της επί σκηνής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή