O Τομ Χανκς στην taverna

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα πρέπει να πάω φαντάρος;», «Θα πρέπει να πληρώσω φόρους;». Ο Τομ Χανκς με δύο ερωτήσεις και με μια taverna διείσδυσε στα τρίσβαθα της ελληνικής ψυχής.

Πολλοί «δικοί μας», άλλωστε, έσπευσαν να τον προειδοποιήσουν στα σόσιαλ, όταν ανακοινώθηκε η επίτιμη πολιτογράφησή του. Πρέπει του είπαν να ετοιμάζεται να ξηλωθεί για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ και εισφορά αλληλεγγύης. Αποδείχθηκε, όμως, ότι δεν είναι χθεσινός. Ζει, άλλωστε ,την Ελλάδα 32 χρόνια.

Το ελληνικό πρόγραμμα έχει ως εξής: ύπνος μέχρι αργά το μεσημέρι και ξενύχτι μέχρι τις 3 το πρωί σε μια ταβέρνα. Μήπως μας ενόχλησε λίγο αυτό; Γιατί όμως; Στις ταβέρνες, στα στέκια, στους χορούς φτιάχνουν, ως γνωστόν, ιστορία οι παρέες. Διαχρονικό ζήτημα και πρόβλημα αυτό για την Ελλάδα που δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε και στην ακριβή Αντίπαρο. 

Ο Χανκς προφανώς και αστειευόταν και το έκανε με τον τρόπο που το κάνουμε και εμείς: μετατρέποντας την τραγωδία μας σε κωμωδία, αλλιώς η ζωή θα ήταν αβάσταχτη. Προτιμώ βέβαια το δικό του χιούμορ και ας τσιμπάει παρά τα χοντροκομμένα αστεία τού περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Πέρα από την πλάκα, όμως, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε ακόμη μία φορά με τα πιο θερμά λόγια για τη χώρα μας και τις φυσικές ομορφιές της. Τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα επειδή ακριβώς τα λέει ο Χανκς.

Ο ηθοποιός είναι από τους λίγους αστέρες του Χόλιγουντ που δεν έχουν δει το όνομά τους να εμπλέκεται σε σκάνδαλα, δεν έχει κατηγορηθεί για παρενοχλήσεις ούτε έχει συλληφθεί μεθυσμένος ή υπό την επήρεια αλκοόλ όπως πολλοί συνάδελφοί του. Γενικά είναι «a nice guy», όπως θα έλεγαν και οι Αμερικανοί και όταν μια τέτοια προσωπικότητα συνδέεται με τη χώρα σου μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Βούτυρο στο ψωμί του «repositioning Greece» – αλήθεια τι κάνουν εκεί; Χρειαζόμαστε περισσότερους Τομ Χανκς και δεν θα χρειαστεί να υπηρετήσουν στον στρατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή