Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

09.30

Για πρώτη φορά στη ζωή μου, αυτή την εποχή ξυπνάω νωρίς και με ευκολία. Είναι μια πρωτόγνωρη περίοδος, όπου έπειτα από μια ιατρική επέμβαση (ευτυχώς επιτυχημένη) αφαίρεσης θυρεοειδούς, ασχολούμαι για πρώτη φορά με τον εαυτό μου και τη φροντίδα του, χωρίς να δίνω πολύ χρόνο στις εμμονές της μουσικής (και των μουσικών). Μόλις ξυπνήσω, κάνω λίγη ώρα ελαφριά γυμναστική στο σπίτι και μετά… περπατώ εις το δάσος. Μένω έξω από την Αθήνα, στις παρυφές της Πάρνηθας, και απολαμβάνω τον πρωινό μου περίπατο στη φύση και στον καθαρό αέρα.

11.00

Πρωινός καφές και οικιακά που με χαλαρώνουν. Τηλεφωνήματα στον γιο μου και στη μαμά μου, μετά σε φίλους – κάποιοι είναι σκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Η τηλεφωνική επικοινωνία είναι μονόδρομος όταν δεν μπορείς να βλέπεις συχνά τους αγαπημένους σου λόγω απόστασης.

12.00

Μάθημα φωνητικής εκγύμνασης και θεραπείας με την καταπληκτική Ελισσάβετ Καρατζόλη. Είναι μια δραστηριότητα με την οποία είχα πολλά χρόνια να ασχοληθώ συστηματικά και πηγαίνω σε κάθε μας συνάντηση με χαρά μικρού παιδιού.

14.00

Επιστρέφω στο σπίτι και, αφού ανοίξω το ραδιόφωνο (συνήθεια που με ακολουθεί όλα τα χρόνια της ζωής μου), ασχολούμαι με το φαγητό της ημέρας· τον τελευταίο καιρό αφιερώνω στη διατροφή μου περισσότερο χρόνο και προσοχή. Τελικά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα έγινε αφορμή να βάλω στη ζωή μου κάποιες πολύ καλές συνήθειες.

16.00

Τηλεφωνώ στον Χρήστο Παπαμιχάλη, αγαπημένο ραδιοφωνικό παραγωγό, φίλο και συνεργάτη μου. Μαζί καταστρώσαμε την καινούργια μουσική παράσταση που παρουσιάζω στο Πειραιώς 131, με τίτλο «Αλμπουμ». Μαζί μου είναι και η μουσική μου παρέα, οι Bogaz Musique, με τους οποίους δημιουργούμε και ταξιδεύουμε εδώ και χρόνια, καθώς και ένας πολύ ενδιαφέρων νέος τραγουδοποιός και πολύ καλός τραγουδιστής, ο Γιάννης Παπαγεωργίου.

16.30

Περιποιούμαι τον κήπο μου και τις γλάστρες της αυλής με τα λουλούδια και τα μυρωδικά μου. Αυτή την εποχή χαίρομαι να βλέπω τα κυκλάμινα μαζί με τα τελευταία χρυσάνθεμα, το φασκόμηλο που έχει φουντώσει στη ζαρντινιέρα του και τις κουμαριές που είναι φορτωμένες με πολύχρωμους καρπούς. Ερχονται συνήθως γύρω μου και οι γάτες μου και με παρατηρούν. Είναι πια μια ολόκληρη οικογένεια, τρεις γενιές: οι μεγαλύτερες, τα παιδιά τους και τα μικρά γατάκια. Από μακριά μάς κοιτάζει και η «εξόριστη», μια γάτα που αφού εξαφανίστηκε για κάμποσο καιρό, μετά την επιστροφή της δυστυχώς δεν έγινε ξανά δεκτή από τις υπόλοιπες.

17.30

Βγαίνω για τα ψώνια της ημέρας. Θα περάσω σίγουρα από τη μανάβισσά μου, την Κατερίνα, με τα ολόφρεσκα λαχανικά και τα αμέτρητα φρούτα που έχει αυτή η εποχή (τα μανταρίνια είναι τα αγαπημένα μου). Ο φούρνος με τα λαχταριστά μελομακάρονα είναι λίγο πιο κάτω και ακριβώς δίπλα βρίσκεται το σούπερ μάρκετ. Η γειτονιά μου είναι μικρογραφία επαρχιακής πόλης. Η αίσθηση ότι όλα είναι κοντά και μπορείς να τελειώσεις τις δουλειές σου σε λίγο χρόνο είναι πραγματικά ανακουφιστική.

18.30

Μετά το φαγητό, ανεβαίνουμε με τον Σπύρο στο στούντιο και ακούμε τις τελευταίες ηχογραφήσεις, τις πιο πρόσφατες μείξεις και ό,τι καινούργιο χρειάζεται να δουλέψουμε. Αυτές τις μέρες ασχολούμαστε παράλληλα με δύο διαφορετικά ντουέτα, δύο καινούργια τραγούδια-εκπλήξεις, που ήρθαν ενώ δεν τα περιμέναμε. Το ένα, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες, είναι του Κώστα Λειβαδά σε στίχους του Κώστα Φασουλά, το «Οσο δεν είμαστε μαζί». Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, ρίζωσε μέσα μου. Το άλλο, «Της ψυχής μου τα κοράλλια», που ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει σύντομα κι αυτό, είναι του ταλαντούχου τραγουδοποιού Γιάννη Παπαγεωργίου – με φρέσκια και πολύ ενδιαφέρουσα νέα γραφή.

20.00

Κολλάμε στο στούντιο για ώρες, και δυστυχώς δεν βγαίνουμε συχνά. Ακούμε καινούργιες παραγωγές από τους μουσικούς που μας αρέσουν, Ελληνες και ξένους, συζητάμε και ονειρευόμαστε να βρεθεί ένας τρόπος να ξαναγίνουν βιώσιμες οι μουσικές παραγωγές, να μπορούν οι δημιουργοί και οι μουσικοί να πληρώνονται για τη δουλειά τους, να βγούμε επιτέλους από το τέλμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

21.00

Τι καλύτερο από τις βραδινές παρέες; Οι φίλοι μας που έρχονται στο σπίτι: κουβεντιάζουμε, γελάμε, τρώμε. Είμαι δεινή μαγείρισσα και μου αρέσει πολύ να περιποιούμαι τους καλεσμένους μου. Οταν δεν είναι μια τέτοια βραδιά, με παρέα, το βράδυ μας θα περάσει με ταινίες. Είμαι μεγάλη… ταινιοφάγος και απολαμβάνω τον καλό κινηματογράφο όσο λίγα πράγματα στη ζωή.

00.30

Είναι η ώρα που θα ήθελα να κοιμάμαι, αλλά τώρα που ξεκίνησαν οι παραστάσεις δεν το πολυκαταφέρνω, ειδικά τα Σάββατα. Καληνύχτα, λοιπόν, και καλή μας χρονιά!

Ολα τα Σάββατα του Ιανουαρίου η Ελένη Τσαλιγοπούλου εμφανίζεται στη μουσική σκηνή «Πειραιώς 131», στο Γκάζι, παρουσιάζοντας το «Αλμπουμ». Μαζί της ο Γιάννης Παπαγεωργίου και οι Bogaz Musique. Ιδέα και επιμέλεια προγράμματος: Χρήστος Παπαμιχάλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή