Πρόσωπα της Τρίτης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάμεσα στους οσκαρικούς υποψηφίους που ανακοινώθηκαν χθες βρίσκεται και το ζεύγος Ομπάμα (φωτ.), ως συμπαραγωγοί στο ντοκιμαντέρ του Netflix «American Factory», το οποίο διαγωνίζεται στη σχετική κατηγορία των βραβείων. Το φιλμ, που αποτελεί την πρώτη απόπειρα των Ομπάμα στον χώρο του σινεμά, περιγράφει την ιστορία ενός παλιού εργοστασίου των ΗΠΑ, το οποίο ανοίγει ξανά υπό κινεζική διεύθυνση.

(…) Ο διακεκριμένος Ελληνας πιανίστας και ψυχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Ναυπλίου, Γιάννης Βακαρέλης, είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΜΜΑ, το οποίο ορίστηκε με την από 30.12.2019 απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, συνεδρίασε για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο Νικόλαος Πιμπλής, αντιπρόεδρος ο Ιωάννης Μαρίνος και καλλιτεχνικός διευθυντής ο Γιάννης Βακαρέλης.

(…) Εφυγε την Κυριακή από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο Μπακ Χένρι, σημαντικός ηθοποιός και σεναριογράφος της μοντέρνας αμερικανικής κωμωδίας. Περισσότερο γνωστός για τη συνδρομή του στο σενάριο του «Πρωτάρη», ο Χένρι είχε ακόμη συμμετοχή σε πολλά επεισόδια του «Saturday Night Live» και σε άλλα τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ το 1995 έγραψε τη μαύρη κωμωδία «Ετοιμη για όλα», την οποία σκηνοθέτησε ο Γκας βαν Σαντ.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή