Πρόσωπα της Τετάρτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόεδρος της επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ Καννών (12-23/5) ορίστηκε, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, ο Σπάικ Λι (φωτ.). Ο σπουδαίος Αμερικανός κινηματογραφιστής θα αποφασίσει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη για τον επόμενο νικητή του Χρυσού Φοίνικα, σε ένα φεστιβάλ στο οποίο και εκείνος έχει διακριθεί στο παρελθόν. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για εμένα οι Κάννες είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην καριέρα μου. Θα μπορούσα άνετα να πω πως το φεστιβάλ άλλαξε την τροχιά της ύπαρξής μου στο παγκόσμιο σινεμά».

(…) Μετά επτά ολόκληρα χρόνια αποχής από τη δισκογραφία, οι μεγάλοι Pearl Jam επιστρέφουν με καινούργιο άλμπουμ, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε χθες, θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου. Εκτός των άλλων, το «Gigaton» θα έχει και επετειακό χαρακτήρα, μιας και η μπάντα του Εντι Βέντερ συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια μουσικής πορείας, ενώ ήδη είναι προγραμματισμένη και η σχετική περιοδεία στην Ευρώπη για το καλοκαίρι του 2020. Η Ελλάδα, προς το παρόν, δεν περιλαμβάνεται στους σταθμούς της.

(…) Ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται πως θα δοθεί φέτος στο κομμάτι των τηλεοπτικών σειρών και από το Φεστιβάλ Βερολίνου. Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές προανήγγειλαν πως η φετινή Berlinale Series θα περιλαμβάνει δουλειές από τους Ντάμιεν Σαζέλ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέισον Σέγκελ και άλλους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή