Πρόσωπα της Τρίτης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε την Κυριακή από τη ζωή, σε ηλικία 93 ετών, ο σπουδαίος Αμερικανός τζαζίστας Τζίμι Χιθ (φωτ.). Ανήκοντας σε μια γενιά γεμάτη από εκπληκτικούς μουσικούς και με καριέρα επτά (!) δεκαετιών, ο Χιθ έπαιξε άλτο σαξόφωνο πλάι σε μύθους όπως ο Ντίζι Γκιλέσπι, ο Τζον Κολτρέιν και ο Μάιλς Ντέιβις, ενώ συμμετείχε στους πειραματισμούς και στο νέο στυλ της bebop τζαζ.

(…) Γεμάτο σταρ θα είναι, καθώς φαίνεται, το επιτελείο που θα αναλάβει τη μουσική επένδυση του προσεχούς «Τζέιμς Μποντ». Ετσι, μετά την ταλαντούχο Μπίλι Αϊλις που θα γράψει το βασικό τραγούδι της ταινίας και τον πολυβραβευμένο Χανς Ζίμερ που θα συνθέσει το σάουντρακ, στην ομάδα προστίθεται και ο Τζόνι Μαρ. Ο πρώην κιθαρίστας των Smiths θα συνεργαστεί ξανά με τον Ζίμερ, έπειτα από προηγούμενα πρότζεκτ όπως τα «Inception» και «The Amazing Spiderman».

(…) Ο βραβευμένος με Γκράμι αρχιμουσικός Κριστόφ Εσενμπαχ έρχεται στην Αθήνα στις 29/1 για να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Διευθύνοντας ένα πρόγραμμα το οποίο συνδέει νοηματικά τον Κύκλο Μάλερ και τον Κύκλο 250 χρόνια Μπετόβεν, που αποτελούν κορυφές του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος. Η πολυαναμενόμενη συναυλία ανοίγει με την Πρώτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ και θα συνεχιστεί με το Αυτοκρατορικό Κοντσέρτο του Μπετόβεν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή