Πρόσωπα της Τρίτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πολύ σημαντικό για την οσκαρική κούρσα βραβείο της Ενωσης Σκηνοθετών απέσπασε ο Σαμ Μέντες (φωτ.) για την εξαιρετική δουλειά του στο «1917». Ο Βρετανός κινηματογραφιστής, ο οποίος προκάλεσε τον θαυμασμό για το επίτευγμα του πολεμικού του έπους, μπαίνει έτσι επικεφαλής στην τελική ευθεία για την τελετή της 9ης Φεβρουαρίου, τουλάχιστον όσον αφορά το Οσκαρ σκηνοθεσίας· πάντως, από το βήμα της βράβευσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για καθέναν ξεχωριστά από τους συνυποψήφιους ομοτέχνους του.

(…) Πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ κάνει απόψε η ταινία του Μπάμπη Μακρίδη «Ορνιθες ή Πώς να γίνεις πουλί». Η ταινία αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση και εμπνέεται από την παράσταση «Ορνιθες» του Αριστοφάνη που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραθάνος και μέχρι σήμερα έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα, τη Νέα Υόρκη και στο Σαντιάγκο της Χιλής. Ο κινηματογραφιστής ακολουθεί τους πρωταγωνιστές της παράστασης σε ένα μείγμα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

(…) Η Κάρεϊ Μάλιγκαν, ο Χιμές Πατέλ και η Τζέμα Αρτερτον είναι ανάμεσα στους Βρετανούς ηθοποιούς που καταρτίζουν την εναλλακτική λίστα των βραβείων Bafta, που θα απονεμηθούν στις 2 Φεβρουαρίου. Η εναλλακτική καμπάνια διοργανώνεται από την πρωτοβουλία Time’s Up UK, καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως άνδρες και γυναίκες ηθοποιοί αποκλείστηκαν άδικα από τα βραβεία λόγω χρώματος, και στα σόσιαλ μίντια κυκλοφορεί το hashtag #BaftasSoWhite. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή