Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει ερμηνεύσει την «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμα και στο ίδιο το στρατόπεδο εξόντωσης Μαουτχάουζεν, το 1995, μισόν αιώνα μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Φέτος, που συμπληρώνονται τα 75 χρόνια, η Μαρία Φαραντούρη (φωτ.) περιοδεύει στη Γερμανία μαζί με τον Ισραηλινό τενόρο Ασάφ Καχόλι, παρουσιάζοντας το κορυφαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη και του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε ένα κοινό που είτε είναι ελληνικό είτε γερμανικό, μένει, σύμφωνα με την Deutsche Welle, εντυπωσιασμένο.

(…) Δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό, φαίνεται όμως ότι ο Πάολο Κοέλιο (φωτ.) ετοίμαζε ένα παιδικό βιβλίο σε συνεργασία με τον Κόμπι Μπράιαντ. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος συγγραφέας μία μέρα μετά τον θάνατο του Μπράιαντ σε δυστύχημα ελικοπτέρου, προσθέτοντας ότι διέγραψε το προσχέδιο του βιβλίου, αφού χωρίς τη συνεισφορά του αθλητή το εγχείρημα «είχε χάσει τον λόγο ύπαρξής του». Σύμφωνα πάντα με τον Κοέλιο, η ιδέα ανήκε στον Μπράιαντ, δηλωμένου θαυμαστή του «Αλχημιστή».

(…) Ενώ οι εικασίες για την επανεκκίνηση της σειράς «Τα φιλαράκια» δίνουν και παίρνουν, ο ηθοποιός Ντέιβιντ Σουίμερ (φωτ.) δήλωσε σε συνέντευξή του στον βρετανικό Guardian ότι η ταύτισή του με τον ρόλο του στο σίριαλ δεν τον ενοχλεί πια. «Νομίζω ότι το ξεπέρασα. Υπήρχε μια περίοδος που με απογοήτευε πολύ το να με κατατάσσουν σε ένα καλλιτεχνικό είδος, σε μία μόνο ιδέα» είπε, μάλλον προς ικανοποίηση όσων φοβούνταν ενδεχόμενη άρνησή του να υποδυθεί και πάλι τον «Ρος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή