ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τετάρτης

prosopa-tis-tetartis-2361749

Επέλεξε τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου για να προχωρήσει σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση. Λίγα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού, η ηθοποιός Σάνον Ντόχερτι (φωτ.) αποκάλυψε στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America» ότι ο καρκίνος τής ξαναχτύπησε την πόρτα. Δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, αρκέστηκε να πει ότι ακόμη δεν το έχει συνειδητοποιήσει. «Είναι ένα πολύ πικρό ποτήρι, αλλά πρέπει να το πιω και αυτό», είπε.

(…) Ο κορωνοϊός επηρεάζει και την κινηματογραφική βιομηχανία. Μερικές από τις πιο πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, ανάμεσά τους και ταινίες υποψήφιες για πολλά Οσκαρ, όπως τα φιλμ «1917», «Τζότζο» με την υποψήφια για δύο βραβεία Σκάρλετ Γιόχανσον και «Μικρές κυρίες», αναβάλλονται στην Κίνα. Ηταν προγραμματισμένες για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, αλλά καθώς οι περισσότεροι κινηματογράφοι της χώρας παραμένουν κλειστοί, η αναβολή ήταν επιβεβλημένη.

(…) Το κέρινο ομοίωμα του Τομ Κρουζ εμπλουτίζει το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη, στα Κηπιά Καβάλας. Είναι το τριακοστό δημιούργημα του επίμονου καλλιτέχνη, ο οποίος μεθοδικά εμπλουτίζει το μουσείο του. Για την οδοντοστοιχία του ομοιώματος καθοριστική ήταν η συμβολή του οδοντοτεχνίτη Αντώνη Καραγιαννίδη με τη συνεργασία της Βίκυς Μαρινοπούλου. Το κούρεμα και το χτένισμα είναι της Αθηνάς Παναγιωτίδου.