Πρόσωπα της Τετάρτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, η Κλερ Μπρετεσέ (φωτ.), μία από τις σπουδαιότερες γελοιογράφους των τελευταίων δεκαετιών. Η Γαλλίδα καλλιτέχνις ήταν μεγάλη υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών, ενώ έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1970 μέσα από τη χιουμοριστική σειρά «Les Frustres», όπου απεικόνισε με ζωντάνια θέματα φύλου και σεξουαλικότητας. Ο πιο διάσημος χαρακτήρας της ήταν η έφηβη Αγριπίνα, με τα ζητήματα της δύσκολης ενηλικίωσής της.

(…) Κατευθείαν στο νούμερο 1 της ζήτησης στις ψηφιακές πλατφόρμες, τόσο της Apple όσο και του Amazon, εκτοξεύθηκαν τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο (φωτ.), μετά τον πρόσφατο οσκαρικό τους θρίαμβο. Το κορεατικό φιλμ, το οποίο απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας και τρία ακόμη αγαλματίδια, είναι βέβαιο πως θα κάνει πια νέα «καριέρα» και στις αίθουσες ανά τον κόσμο· στη χώρα μας, από την προσεχή Πέμπτη θα προβάλλεται σε περισσότερες από 40 αίθουσες.

(…) Την αναμενόμενη ανανέωση του εξαιρετικά επιτυχημένου «Sex Education» για τον τρίτο κύκλο του ανακοίνωσε το Netflix. Η πανέξυπνη εφηβική σειρά από τη Βρετανία, με πρωταγωνιστές τους νεαρούς Εϊσα Μπάτερφιλντ και Εμα Μακέι (φωτ.), κατάφερε να γίνει ακόμη καλύτερη στη δεύτερη σεζόν της και πλέον όλοι περιμένουν με ανυπομονησία τη συνέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή