Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας οι δύο σπουδαίες Γαλλίδες δημιουργοί, Αριάν Μνουσκίν και Μαγκί Μαρέν, στην επιστολή τους υπέρ του Γιώργου Λούκου (φωτ.), διευθυντή του Μπαλέτου της Λυών από το 1991, ο οποίος έξι μήνες πριν από τη συνταξιοδότησή του απομακρύνθηκε με απόφαση του Δ.Σ. του οργανισμού. Αφορμή, μία καταγγελία χορεύτριας το 2014 (εκδικάστηκε από το εφετείο της Λυών και επιβλήθηκε πρόστιμο στον Γ. Λούκο), στην οποία δεν ανανεώθηκε η σύμβαση μετά την επιστροφή της από άδεια μητρότητας. Οι δύο συντάκτριες της επιστολής, που είναι καταπέλτης, καταλήγουν (με πολλούς συνυπογράφοντες) ότι αν δεν επανεξεταστεί το θέμα θα αποσύρουν τα έργα τους από το ρεπερτόριο της Οπερας της Λυών.

(…) Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν χθες τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης έπειτα από απαίτηση του υπουργείου Πολιτισμού. Ο απερχόμενος πρόεδρος του οργανισμού Νικήτας Μυλόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, που υπογράφουν την ανακοίνωση, καταγγέλλουν την πολιτική ηγεσία για «επτά μήνες απραξίας και άρνησης επικοινωνίας».

(…) Φαινόταν από την ακούραστη εμφάνισή του το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα ότι ο Ρόμπερτ Σμιθ των Cure δεν σκέφτεται να ιδιωτεύσει σύντομα. Στην προχθεσινή απονομή των βραβείων του μουσικού περιοδικού ΝΜΕ (όπου οι Cure τιμήθηκαν ως καλύτεροι επικεφαλής σε φεστιβάλ), αποκάλυψε ότι το επόμενο άλμπουμ της μπάντας θα κυκλοφορήσει εντός του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή