Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο γκαλερίστας και συγγραφέας Αριστείδης Γιαγιάννος (φωτ.), γνωστός στον χώρο των τεχνών ως ιδρυτής της αίθουσας τέχνης Titanium (το 1987), αλλά και ως συγγραφέας δοκιμίων, λαογράφος και στιχουργός. Δημοσίευσε μελέτες για τον Καραγκιόζη, τα ακροκέραμα, τον Γιάννη Σκαρίμπα, ενώ ήταν τακτικός συνεργάτης του περιοδικού τέχνης «Ζυγός». Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή, στις 3.30 μ.μ., στο κοιμητήριο Παπάγου.

(…) Στα προχθεσινά Brit Awards, το ντεμπούτο του με τίτλο «Psychodrama» τιμήθηκε με το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς. Λίγο νωρίτερα, σε ζωντανή εκτέλεση του κομματιού του «Black», είχε στριμώξει μερικούς στίχους που κατήγγελλαν τη γενικότερη στάση των βρετανικών Μέσων απέναντι στη Μέγκαν Μαρκλ και περιέγραφαν τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ως έναν «αληθινό ρατσιστή». Ο λόγος για τον Λονδρέζο ράπερ ονόματι Dave (φωτ.), ο οποίος φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστος. «Ανοησίες», απάντησε σχετικά η ινδικής καταγωγής υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Πρίτι Πατέλ.

(…) Την οικογενειακή ιστορία της Γκρέτα Τούνμπεργκ, όπως την έγραψε η μητέρα της, Μαλένα Ερνμαν, πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις Allen Lane, τον Μάρτιο. Το βιβλίο θα έχει τίτλο «Το σπίτι μας έπιασε φωτιά: σκηνές από μια οικογένεια και έναν πλανήτη σε κρίση» και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν στην Greenpeace, στο WWF και σε άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή