Πρόσωπα της Τρίτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός καλλιτέχνης Φρανκ Ούβε Λαϊσιέπεν, γνωστός ως Ουλάι (Ulay), πέθανε σε ηλικία 76 ετών στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Ο Ουλάι ήταν ένας πρωτοπόρος δημιουργός, προκλητικός και ανατρεπτικός, που εργάστηκε χρησιμοποιώντας ως μέσο έκφρασης τη φωτογραφία αλλά και τις περφόρμανς, βάζοντας συχνά σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα. Για κάποια χρόνια είχε σχέση και συνεργασία με τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Αφησε πίσω του ένα ίδρυμα στο Αμστερνταμ και έναν χώρο που πρόσφατα εγκαινιάστηκε για να φιλοξενήσει το έργο του στη Σλοβενία. Η αιτία θανάτου δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με καρκίνο.

(…) Ο Βρετανός κωμικός Τζόε Λίσετ άλλαξε το όνομά του σε Hugo Boss με σκοπό να δώσει ένα μικρό μάθημα στον κόσμο της μόδας. Η πράξη του είναι συμβολική και επιδιώκει να καυτηριάσει τη στάση του ομώνυμου οίκου πολυτελείας, ο οποίος έχει ξεκινήσει μία σειρά δικαστικών διώξεων ενάντια σε μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη λέξη «Boss» στην επωνυμία τους. Ανάμεσά τους και μια ουαλλική ζυθοποιία.  

(…) Οσοι ελπίζουν ότι μια νέα ταινία της σειράς «Star Trek» πρόκειται σύντομα να ξαναφέρει τον μύθο του Διαστήματος στη μεγάλη οθόνη, θα απογοητευθούν, λέει ο ηθοποιός Σάιμον Πεγκ, o μηχανικός Scotty για το κοινό του. «Η αλήθεια είναι ότι το “Star Trek” δεν μπορεί να φέρει πλέον χρήματα στη Marvel», υποστηρίζει κι έτσι, παρά τη δυναμική επανεκκίνηση μέσα στον 21ο αιώνα και τις συζητήσεις για συνεργασία με τον Κουέντιν Ταραντίνο, το πρότζεκτ μπαίνει σε παύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή