Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 81 ετών ο Βαγγέλης Λάζος (φωτ.) των εκδόσεων Δωδώνη. Εχοντας εργαστεί σε βιβλιοπωλεία από νεαρή ηλικία, ο Λάζος ίδρυσε τη «Δωδώνη» το 1962, ξεκινώντας να εκδίδει ποιήματα, μεταφράσεις ιστορικά και φιλοσοφικά βιβλία, ενώ το 1969 εγκαινίασε τη σειρά «Παγκόσμιο Θέατρο», εγχείρημα που αγκαλιάστηκε από τους προοδευτικούς ανθρώπους των γραμμάτων και του θεάτρου. Η κηδεία του έγινε τη Δευτέρα στη γενέτειρά του, Στρατίνιστα Πωγωνίου.

(…) Επί δύο εβδομάδες είχε όλα τα συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, αλλά δεν έκανε το τεστ. Στη θεραπεία της υιοθέτησε μια τεχνική αναπνοής που της υπέδειξε ο ιατρός σύζυγός της. Μέχρι που τελικά ανέρρωσε, όπως έγραψε προχθές στο Twitter η συγγραφέας της σειράς «Χάρι Πότερ», Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε επίσης ανακοινώσει ότι για όλο τον Απρίλιο θα διαθέσει δωρεάν το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» σε μορφή ebook και audiobook.

(…) Σε ηλικία 94 ετών πέθανε η Βρετανίδα ηθοποιός Ονορ Μπλάκμαν, αγαπητή μεταξύ άλλων για τον ρόλο της «Πούσι Γκαλόρ», του θρυλικού «κοριτσιού του Μποντ» στην ταινία «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου». Γεννημένη στο Λονδίνο και έχοντας σπουδάσει στη σχολή μουσικής και θεάτρου Guildhall, η Μπλάκμαν έγινε γνωστή στη δεκαετία του ’60 μέσα από την εκπομπή «Avengers», ενώ η καριέρα της θα περιλάμβανε αρκετές ακόμα θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ερμηνείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή