Πρόσωπα της Πέμπτης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνιση του Πίτερ Μπερντ (φωτ.), ενός από τους πιο διάσημους Αμερικανούς φωτογράφους παραμένει πυκνό. Για πολλά χρόνια ο κίνδυνος και οι ακραίες συνθήκες διαβίωσης ήταν καθημερινότητά του Μπερντ. Το 1996 λ.χ. κινδύνεψε σοβαρά να πεθάνει όταν ποδοπατήθηκε από ελέφαντα. Ωστόσο, είναι πλέον 82 ετών και πάσχει από άνοια.

(…) Οταν ξεκίνησε ο τρόμος του κορωνοϊού στη Γουχάν, η Κινέζα συγγραφέας Φανγκ Φανγκ άρχισε να κρατάει ημερολόγιο κάθε βράδυ. Το ημερολόγιο ήταν διαδικτυακό και μολονότι κάποιες φορές λογοκρίθηκε από τις κινεζικές αρχές, υπήρξε δημοφιλές ανάγνωσμα για δεκάδες εκατομμύρια Κινέζους. Ωστόσο, πρόσφατα η ίδια βρέθηκε στο στόχαστρο εθνικιστών συμπατριωτών της, που θεώρησαν ότι η προοπτική της μετάφρασης του ημερολογίου στα αγγλικά έχει σκοπό να δυσφημήσει τη χώρα στον δυτικό κόσμο.

(…) Δύο ταινίες αντί για μία που ήταν το αρχικό πλάνο, έχει σκοπό να δημιουργήσει ο Γαλλοκαναδός σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ, προσαρμόζοντας για τον κινηματογράφο τη σειρά επιστημονικής φαντασίας «Dune» του Φρανκ Χέρμπερτ. «Πρόκειται για έναν κόσμο πολύ περίπλοκο, που έχει σημασία να τον αποδώσουμε με όλες του τις λεπτομέρειες», σχολίασε ο σκηνοθέτης και πρόσθεσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μιας τηλεοπτικής σειράς με το ίδιο υλικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή