Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 90 ετών, ο ποιητής, συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Πάρις Τακόπουλος. Φοίτησε στη Λεόντειο, στο Πάντειο, ενώ εργάστηκε σε διάφορα έντυπα, καθώς και στην «Καθημερινή». Το 1992 συνίδρυσε το «Νέο Θέατρο», γράφοντας παράλληλα και τα δικά του «Θεατρικά», που συγκεντρώθηκαν το 2002 σε δύο τόμους («Ελληνικά Γράμματα»). Από τα υπόλοιπα έργα του ξεχωρίζουν τα «Κενή Διαθήκη», «Οι αποστάται» και «Κλεινόν άστυ». Η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε την Τρίτη, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

(…) Eνα ακόμη βιβλίο της ευπώλητης νεανικής σειράς «Twilight» (στα ελληνικά «Λυκόφως», από τον Ψυχογιό) ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει η Αμερικανίδα συγγραφέας Στέφανι Μέγερ. Το «Midnight Sun», όπως θα ονομάζεται, το πέμπτο της μυθιστόρημα με θέμα τον έρωτα της νεαρής Μπέλα και του βρικόλακα Εντουαρντ, θα αφηγείται την ιστορία από την πλευρά του δευτέρου και θα βρεθεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 4 Αυγούστου.

(…) O Ντέιβιντ Μπόουι του είχε αφιερώσει το κομμάτι «V-2 Schneider». Ο Κρις Λόου των Pet Shop Boys είχε πει για την μπάντα του, τους Γερμανούς Kraftwerk, πως «αυτοί τα ξεκίνησαν όλα». Hταν στα αλήθεια επιδραστικός ο Φλόριαν Σνάιντερ, που πέθανε χθες σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Τόσο, που αν δεν είχε ιδρύσει τους Kraftwerk με τον Ραλφ Χούτερ, αν στη δεκαετία του ’70 δεν κυκλοφορούσαν άλμπουμ όπως το «Autobahn», η ηλεκτρονική μουσική (τουλάχιστον) δεν θα ήταν όπως την ξέρουμε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή