Πρόσωπα της Παρασκευής

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάσημοι καλλιτέχνες και επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο δημοσιοποίησαν χθες κοινή επιστολή, απευθύνοντας έκκληση για επιστροφή σε μια ουσιωδώς διαφορετική κανονικότητα από εκείνη που ίσχυε προ πανδημίας. Στο κείμενο που φέρει, μεταξύ άλλων, τις υπογραφές των Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέιν Φόντα, Μαριόν Κοτιγιάρ, Μαντόνα, Κέιτ Μπλάνσετ κ.ά., αναγράφεται πως «η κρίση μάς προσκαλεί να αντιμετωπίσουμε ουσιώδη ζητήματα», εκτιμάται ότι «ο καταναλωτισμός μας οδήγησε να αρνηθούμε την ίδια τη ζωή: αυτή των φυτών, των ζώων αλλά και ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων» και ζητείται ριζικός μετασχηματισμός σε όλα τα επίπεδα.

(…) Την ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου νέου άλμπουμ της ανακοίνωσε η Lady Gaga. Το «Chromatica», που αποτελεί τον έκτο ολοκληρωμένο δίσκο της δημοφιλούς ποπ σταρ, θα είναι παγκοσμίως διαθέσιμο από τις 29 Μαΐου, ενώ εδώ και κάποιο καιρό κυκλοφορεί το σινγκλ «Stupid love». Nα σημειωθεί πως στο άλμπουμ συμμετέχουν επίσης ο Ελτον Τζον και η Αριάνα Γκράντε.

(…) Εναν αναγνωστικό μαραθώνιο διάρκειας 12 ωρών σκοπεύει να πραγματοποιήσει ζωντανά ο Αντι Σέρκις προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες των υγειονομικών της Βρετανίας. Ο γνωστός για τον ρόλο του στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» ηθοποιός θα διαβάσει συνεχόμενα το «Χόμπιτ», επίσης του Τζον Ρ. Ρ. Τόλκιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή