Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αστυνόμος Κώστας Χαρίτος καλείται να εξιχνιάσει τα εγκλήματα που έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο σημείο της πόλης, ένα κίνημα γεννιέται: το «κίνημα των φτωχών». Το νέο βιβλίο του μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας Πέτρου Μάρκαρη (φωτ.) διαδραματίζεται στην Αθήνα το 2019. Εχει τίτλο «Ο φόνος είναι χρήμα» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κείμενα.

(…) Την περασμένη εβδομάδα, ο Αντονι Χόπκινς έκανε αίσθηση στο Διαδίκτυο όταν δημοσίευσε ένα TikTok του εαυτού του χορεύοντας ένα τραγούδι του Καναδού ράπερ Drake. Πίσω του φαινόταν ένας μεγάλος πίνακας με το περίγραμμα ενός προσώπου σε αφηρημένο φόντο, έργο που θύμιζε τη ζωγραφική του Γάλλου ζωγράφου και ποιητή Φρανσίς Πικαμπιά. Στην πραγματικότητα, το έργο είναι του Χόπκινς, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ξαναβρήκε την παλιά του αγάπη για την εικαστική δημιουργία.

(…) Πέθανε σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι του στο Μανχάταν, από καρκίνο των πνευμόνων, ο ντράμερ της τζαζ Τζίμι Κομπ. Γεννημένος στην Ουάσιγκτον και με δίψα για μάθηση ήδη από την εφηβεία του, ο Κομπ έγινε γνωστός για το διακριτικό αλλά πλήρες παίξιμό του, που αποτυπώθηκε σε άλμπουμ εμβληματικά όπως το «Kind of blue» του Μάιλς Ντέιβις. Με τον τελευταίο συνυπήρξε και στο «Sketches of Spain», ενώ το βιογραφικό του περιλάμβανε και συνεργασίες με τους Τζον Κολτρέιν, Κάνονμπολ Αντερλεϊ, Κένι Μπάρον, Γουές Μοντγκόμερι και άλλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή