Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον καιρό του «Inception» ξέρουμε την ικανότητα του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν (φωτ.) να δημιουργεί αναπάντεχες ταινίες. Ετσι υπολογίζοντας πολύ σωστά, όπως συνηθίζει, τις διαρροές στον Τύπο για την προώθηση της δουλειάς του, αποκάλυψε σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ότι το «Tenet» –έχει προαναγγελθεί ότι θα κυκλοφορήσει από τη Warner τον Ιούλιο–, είναι ένα φιλμ μεγάλων προσδοκιών, που θα διευρύνει όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τις ταινίες κατασκοπείας. Το τρέιλερ «βγήκε» στον αέρα την προηγούμενη εβδομάδα και ήδη έχει βάλει τους λάτρεις του Νόλαν να προσπαθούν να καταλάβουν την έννοια της «χρονικής αντιστροφής» (time inversion).

(…) Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ πρόκειται να δημοσιεύσει ένα νέο παιδικό βιβλίο, ένα πολιτικό παραμύθι «για την αλήθεια και την κατάχρηση εξουσίας» που όπως είπε, κρατούσε καιρό στο συρτάρι της. Οι μικροί αναγνώστες θα διαβάζουν το «Ickabog» κομμάτι-κομμάτι δωρεάν από το Διαδίκτυο, και μάλιστα η συγγραφέας τούς παροτρύνει να της προτείνουν ιδέες για την εικονογράφηση των κεφαλαίων. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό τόπο που δεν έχει καμιά σχέση με τα προηγούμενα βιβλία της Ρόουλινγκ.

(…) Ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαδοχής στην προεδρία του μητροπολιτικού γαλλικού μουσείου Musée du quai Branly-Jacques Chirac, που καθυστέρησε λόγω της πανδημίας. Το αξίωμα αναλαμβάνει ο γεννημένος στη Νουμεά της Νέας Καληδονίας Εμανουέλ Καζαρερού, που μέχρι πρόσφατα ήταν υπεύθυνος για τον επιστημονικό συντονισμό των συλλογών του μουσείου. Πρόκειται για ανάθεση καθηκόντων με συμβολικό χαρακτήρα αφού για πρώτη φορά ανατίθεται η θέση σε έναν Κανάκ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή