Πρόσωπα της Πέμπτης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινηματογραφικό υλικό 2.000 ωρών από τα παρασκήνια της ατυχούς προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον (φωτ.) έχει στη διάθεσή της η σκηνοθέτις Νανέτ Μπερστάιν. Η Αμερικανίδα κινηματογραφίστρια έλαβε την άδεια να χρησιμοποιήσει τα βίντεο που καταγράφουν εκ των έσω την προεδρική εκστρατεία της Κλίντον, με σκοπό να δημιουργήσει ένα σύνθετο έργο: τη βιογραφία της πρώην Πρώτης Κυρίας, σε τέσσερα μέρη, με έμφαση στη φεμινιστική δράση της.

(…) Μια μικρού μήκους ταινία δημιούργησε ο σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορσέζε κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αποτελεί ένα κινηματογραφικό μείγμα που περιέχει αποσπάσματα παλιότερων ταινιών –δικών του και άλλων που τον έχουν εμπνεύσει– και σκέψεις που του γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του περιορισμού. Ετσι, όπως λέει ο ίδιος, έφτιαξε μια παιχνιδιάρικη ταινία με αφορμή ένα διόλου παιχνιδιάρικο θέμα.

(…) Μόλις κυκλοφόρησε στη Γαλλία η βιογραφία του Μισέλ Πικολί, που έφυγε από τη ζωή στις 12 Μαΐου. Το βιβλίο, που υπογράφει η δημοσιογράφος του περιοδικού Canard Enchaîné Αν Σοφί Μερσιέ, στρέφεται προς το λιγότερο γνωστό και προστατευμένο από τα μίντια κομμάτι της προσωπικότητας του σπουδαίου κινηματογραφικού και θεατρικού ηθοποιού, το οποίο κάλυπτε η λαμπρή δημόσια εικόνα του. Η βιογραφία είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει νωρίτερα, αλλά την έκδοση πρόλαβαν τραγικά γεγονότα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή