Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο μυθιστόρημα, το πρώτο του μετά τη βράβευσή του με το Νομπέλ Λογοτεχνίας το 2017, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2021 ο Καζούο Ισιγκούρο (φωτ.). Το «Klara and the Sun», όπως θα είναι ο τίτλος του, θα αφηγείται την ιστορία της Κλάρα, μιας «τεχνητής φίλης», η οποία, σύμφωνα με την περιγραφή του εκδοτικού οίκου Faber, διαθέτει οξυμένη παρατηρητικότητα και επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει έναν ιδιοκτήτη από το γένος των ανθρώπων.

(…) «London» θα ονομάζεται η νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Μπεν Στίλερ (φωτ.) και η οποία θα βασίζεται σε ένα διήγημα του Νορβηγού συγγραφέα Τζο Νέσμπο. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, πρωταγωνιστής θα είναι ο Οσκαρ Αϊζακ, ενώ τη σεναριακή διασκευή του διηγήματος έχει αναλάβει ο Ερικ Ροθ, που στο παρελθόν έχει κερδίσει Οσκαρ σεναρίου για την ταινία «Φόρεστ Γκαμπ». Λεπτομέρειες για την πλοκή του «London» δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αν και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για θρίλερ.

(…) Διαθέσιμη ψηφιακά έναντι αντιτίμου είναι από χθες η ταινία «Us and Them» του Ρότζερ Γουότερς (φωτ.) η οποία καταγράφει τις συναυλίες που πραγματοποίησε το 2017 ο αλλοτινός ηγέτης των Pink Floyd στο Αμστερνταμ και σε διάφορα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο μιας μεγάλης περιοδείας του. Το φιλμ, σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Γουότερς και τον συνεργάτη του Σον Εβανς, περιλαμβάνει τραγούδια από άλμπουμ όπως «Dark side of the moon», «The Wall» και «Animals» και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή τον Οκτώβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή