Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φετινό, πολύ διαφορετικό –και φτωχό– συναυλιακό καλοκαίρι ανακοινώνονται σιγά σιγά και κάποιες, λίγες, εμφανίσεις καλλιτεχνών από το εξωτερικό. Μία από αυτές είναι του Βιμ Μέρτενς (φωτ.), «αρχιτέκτονα» του μίνιμαλ ήχου, ο οποίος θα έρθει στις 19 Σεπτεμβρίου για μια συναυλία στην Τεχνόπολη. Ο Βέλγος μουσικός θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ενδεικτικό της 40χρονης καριέρας του, σε ένα λάιβ με περιορισμένο αριθμό καθήμενων, λόγω μέτρων ασφάλειας, θεατών.

(…) Με τους New York Times θα συνεργαστεί η Οπρα Γουίνφρεϊ (φωτ.), συμβάλλοντας και εκείνη στο περίφημο «The 1619 Project», το οποίο «τρέχει» από πέρυσι η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα. Η δημοφιλής παρουσιάστρια θα πάρει μέρος σε μια σειρά από φιλμ και ντοκιμαντέρ γύρω από την κληρονομιά των Αφρικανών, οι οποίοι έφτασαν ως σκλάβοι στην Αμερική πριν από 400 χρόνια, δημιουργώντας εκατοντάδες λιγότερο ή περισσότερο γνωστές ιστορίες θάρρους, αντίστασης και επιμονής.

(…) Δεκαέξι χρόνια μετά το ποδοσφαιρικό θαύμα της Πορτογαλίας, ο Γερμανός που ένωσε τους Ελληνες ώστε να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, αποκαλύπτεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ του συμπατριώτη του Κρίστοφ Αντρέ Μαρκς. Αφιερωμένο στον Οτο Ρεχάγκελ (φωτ.), το «King Otto» υπόσχεται να αφηγηθεί πώς δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες κατάφεραν να ενωθούν, να μιλήσουν την ίδια γλώσσα και, τελικά, να πετύχουν το αδιανόητο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή