Πρόσωπα της Τρίτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Γάλλο συγγραφέα Ζαν-Πολ Ντιμπουά (φωτ.) και στο βιβλίο του «Δεν κατοικούν όλοι οι άνθρωποι τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο» (εκδ. Δώμα, μτφρ. Μαρία Γαβαλά) απονεμήθηκε το λογοτεχνικό βραβείο «Γκονκούρ της Ελλάδας» από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Το βραβείο απονέμεται για πρώτη χρονιά στη χώρα μας, με κύριο στόχο να φέρει το νεανικό κοινό εγγύτερα στη σύγχρονη γαλλική λογοτεχνία. Σημειώνεται πως πέρυσι ο Ντιμπουά τιμήθηκε και με το ίδιο το βραβείο Γκονκούρ, το σημαντικότερο του γαλλόφωνου κόσμου.

(…) Πέθανε σε ηλικία 57 ετών, έπειτα από διετή μάχη με τον καρκίνο του μαστού, η Αμερικανίδα ηθοποιός Κέλι Πρέστον. Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω των social media ο σύζυγός της, ηθοποιός Τζον Τραβόλτα, με τον οποίο η Πρέστον ήταν παντρεμένη τα τελευταία 29 χρόνια. Η καριέρα της περιλάμβανε περισσότερες από εξήντα τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων οι ταινίες «Mischief» (1985), «Οι δίδυμοι» (1988) και «Τζέρι Μαγκουάιρ» (1996).

(…) Κριτική στα άτομα που δεν φορούν μάσκα δημοσίως, συμβάλλοντας έτσι στη διασπορά του κορωνοϊού, ασκεί με το νέο του τραγούδι ο Εμινεμ. Το κομμάτι έχει τίτλο «The adventures of Moon Man and Slim Shady» και αποτελεί συνεργασία του Αμερικανού ράπερ με τον ομότεχνό του Kid Cudi, ενώ οι στίχοι του αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και στις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή