ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Πέμπτης

Πρόσωπα της Πέμπτης

Ενα συμβολικό φόρο τιμής στην ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη (φωτ.), ένα από τα 102 θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι, απέδωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, μετονομάζοντας το κρατικό βραβείο που απονέμεται στους νέους δημιουργούς θεατρικών έργων, σε «Κρατικό Βραβείο για Νέους Θεατρικούς Συγγραφείς “Χρύσα Σπηλιώτη”». Η μετονομασία ανακοινώθηκε χθες, παραμονή της τραγικής επετείου και προέκυψε έπειτα από σχετική πρόταση φίλων και συνεργατών της αδικοχαμένης ηθοποιού προς την υπουργό.

(…) Την κουλτούρα των αμερικανικών σκανδαλοθηρικών εφημερίδων θα σατιρίσουν με την πένα τους οι Ιρβιν Γουέλς και Μπρετ Ιστον Ελις σε ένα νέο τηλεοπτικό πρότζεκτ. Οι δύο συγγραφείς, γνωστοί αντιστοίχως για τα βιβλία «Trainspotting» (Οξύ) και «Αμερικάνικη ψύχωση» (Μέδουσα-Σέλας), που αμφότερα έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία παραγωγής Burning Wheel, για την από κοινού συγγραφή του σεναρίου μιας τηλεοπτικής σειράς με θέμα την ιστορία της σκανδαλοθηρικής δημοσιογραφίας, υπό τον προσωρινό τίτλο «American Tabloid».

(…) Τις προετοιμασίες για τον νέο του δίσκο φαίνεται πως ξεκίνησε ο Οζι Οσμπορν. Οπως δήλωσε η σύζυγος και μάνατζέρ του, Σάρον Οσμπορν, ο Οζι, παρόλο που προ μηνών ανακοίνωσε ότι πάσχει από την ασθένεια του Πάρκινσον και ακύρωσε την επικείμενη περιοδεία του στις ΗΠΑ, ξεκίνησε ήδη να δουλεύει στον διάδοχο του πρόσφατου «Ordinary man» και «δεν πρόκειται να σταματήσει, γιατί θέλει να το κάνει, θεωρώντας πως αυτός είναι ο τρόπος για να κλείσει την καριέρα του».