Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Μείωση των πολυδάπανων και πολυπρόσωπων μουσικών παραγωγών, καθώς και επανασχεδιασμό των χώρων διεξαγωγής τους, προβλέπει για τη μετά την πανδημία εποχή ο πρώην συνθέτης, κιθαρίστας και τραγουδιστής των ΑΒΒΑ Μπιορν Ουλβέους (φωτ.). Οπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters, μιούζικαλ όπως το «Mamma Mia!», που μέχρι πρόσφατα παρουσιαζόταν στο West End του Λονδίνου, απαιτούν πληρότητα κοινού άνω του 80% για να έχουν κέρδος, «επομένως, αν περιοριστείς σε ένα 60% ή 50%, θα πρέπει να συρρικνώσεις την παραγωγή».

– Σε 94 χρόνια από σήμερα, δηλαδή το 2114, πρόκειται να εκδοθεί ένα από τα τελευταία έργα του Οσιαν Βουόνγκ, του βιετναμέζικης καταγωγής Αμερικανού ποιητή ο οποίος το 2018 είχε τιμηθεί με το βραβείο «T.S. Eliot». Αιτία, η συμμετοχή του στο «Future Library», ένα πρότζεκτ της βιβλιοθήκης Deichman της Νορβηγίας, στο πλαίσιο του οποίου διάφοροι λογοτέχνες προσφέρουν έργα τους για τον ίδιο σκοπό. Ενδεικτικά, ομότεχνοι του Βουόνγκ που συμμετέχουν είναι οι Μάργκαρετ Ατγουντ, Χαν Κανγκ κ.ά.

– Ενα νέο άλμπουμ με άγνωστες ηχογραφήσεις της ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου η Μαράια Κάρεϊ (φωτ.). Η συλλογή θα τιτλοφορείται «Rarities» και το πρώτο της σινγκλ, «Save the day», θα διατίθεται ψηφιακά από αύριο. Εξάλλου, στις 29 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματα της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, υπό τον τίτλο «The meaning of Mariah Carey».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή