Πρόσωπα της Παρασκευής

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια ανακοίνωση από την γκαλερί στη Νέα Υόρκη (New York’s Cheim & Rea) αλλά και τους γκαλερίστες του στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες, γνωστοποιήθηκε στο κοινό ο θάνατος του Αμερικανού ζωγράφου Ρον Γκόρσοβ (φωτ.), σε ηλικία 90 ετών. Ο Γκόρσοβ έγινε γνωστός από τα πολύ ιδιαίτερα έργα του, καθώς από το 1967 είχε αρχίσει να ζωγραφίζει πάνω σε καμβάδες με καμπύλη κλίση, που απομάκρυναν το έργο από τον τοίχο και έστρεφαν τα άκρα του προς τον θεατή, δίνοντας στη δουλειά του μια γλυπτική ποιότητα.

Περίπου 30 χρόνια χρειάστηκε ο ηθοποιός Ντίλαν Μακ Ντέρμοτ για να λάβει τη δεύτερη υποψηφιότητά του για βραβεία Emmy. Εχοντας υποδυθεί αμέτρητους και ποικίλους ρόλους στη μέχρι σήμερα καριέρα του –από πρωταγωνιστικούς έως δεύτερους, σε θέση καρατερίστα–, χρειάστηκε να υποδυθεί τον ιδιοκτήτη ενός βενζινάδικου στην καλογυρισμένη σειρά του Netflix «Hollywood» για να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο των τηλεοπτικών βραβεύσεων.

Από τα τελευταία μεγάλα μουσεία, το Βρετανικό Μουσείο ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά, 163 ημέρες μετά την αναστολή της λειτουργίας του εξαιτίας της πανδημίας. Οι επισκέπτες του θα ακολουθούν μια συγκεκριμένη διαδρομή μονής κατεύθυνσης και θα προσέρχονται με ραντεβού. Το μουσείο θα ανοίξει παρουσιάζοντας, επίσης, το έργο «Tomb of the unknown craftsman», του Γκρέισον Πέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή