Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μυθιστόρημα «The discomfort of evening», του/της Ολλανδού/ής Μαριέκε Λούκας Ρίνεβελντ (φωτ.), που δεν επιθυμεί να προσδιορίζεται με βάση τη δυαδικότητα των φύλων, απονεμήθηκε χθες το διεθνές βραβείο Μπούκερ (εξ ημισείας με τη μεταφράστρια του βιβλίου στα αγγλικά, Μισέλ Χάτσινσον). Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη διάλυση μιας οικογένειας μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ικαρος, σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου.

(…) Μπορεί να μην έχετε ξαναδεί τον εικονιζόμενο της φωτογραφίας, αλλά σύντομα ίσως να μιλάμε όλοι γι’ αυτόν. Ο Αντονι Μάτσετ (φωτ.) είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Napster, της γνωστής streaming εταιρείας μουσικής, την οποία αγόρασε έναντι 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μάτσετ είναι ο CEO της MelodyVR, μιας νέας βρετανικής startup που παράγει και διαμοιράζει μουσικά σόου και παραστάσεις με καλλιτέχνες όπως οι Emeli Sandé και Cypress Hill, που πλέον έχει πρόσβαση σε 3 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και 90 εκατομμύρια τραγούδια.

(…) Καμπάνια με σκοπό τη «διάσωση της ζωντανής μουσικής» και την καταγγελία της «ψευδοεπιστήμης» των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται στις συναυλίες ξεκίνησε προ ημερών ο Βαν Μόρισον (φωτ.) μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας. Οπως δήλωσε ο Ιρλανδός μουσικός, οι προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα εμφανίσεις του στην Αγγλία δεν σημαίνουν ότι συμφωνεί και με το υγειονομικό τους πρωτόκολλο. Αρκετοί θαυμαστές του είχαν διαφορετική γνώμη, σπεύδοντας μέσω των social media να χαρακτηρίσουν την κίνησή του «τρέλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή